Honungsgrillad majskyckling med rostad pumpa
Ingredienser
Ingredienser
Rostade grönsaker
- 1 butternutpumpa
- 4 palsternackor
- 2 rödlökar
- 1 msk olja
- salt
- nymalen svartpeppar
Honungsgrillad kyckling
- 900 g majskycklingklubba
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk flytande honung
- 1/2 tsk sambal oelek
- 1 tsk salt
Tzatziki
- 1/2 gurka
- 1/2 tsk salt
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1/2 vitlöksklyfta
- salt och peppar
Citronolja
- 1 msk pressad citronjuice
- 1 msk olivolja
Till servering
- 1/2 förp bladpersilja
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200°C.
- Grönsaker: Skala och kärna ur pumpan. Skär i grova bitar. Skala och dela palsternackorna på längden. Skala och klyfta löken. Blanda med olja i UltraPro rektangulär. Salta och peppra.
- Kyckling: Blanda kycklingen med riven vitlök, honung, sambal oelek och salt. Lägg i UltraPro tillsammans med rotsakerna.
- Tillaga i mitten av ugnen minst 45 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att skära i den. När köttsaften är klar och genomskinlig är kycklingen genomstekt.
- Tzatziki: Grovriv gurkan och blanda med salt. Låt stå 5 minuter och krama ur vätskan.
- Blanda gurkan med yoghurt och riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Citronolja: Finriv citronskalet och blanda med olivolja och pressad citronjuice.
- Servera kycklingen toppad med finhackad persilja och citronolja tillsammans med tzatziki.
-
Kommentarer
Trackback