Muffins och glasyr


Fina, söta, festliga muffins – här är två recept som kan användas till sommarens
fester – dekorera dem som du vill och ta med dem när du är ute på språng med
hjälp av Avanti Rund Kombilett.

Chokladmuffins
14 st.

Smet
165 g mjöl
1 tsk bakpulver
30 g kakao
220 g socker
2 ägg 
1,7 dl mjölk
125 g smält smör

Glasyr
4,5 dl florsocker
1,25 dl kakao
1½ tsk vaniljsocker
0,6 dl uppvärmd mjölk
90 g mjukt smör

  1. Förvärm ugnen till 180 °C.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i Quick Chef III. Tillsätt socker, ägg, mjölk och smör. Rör tills smeten är jämn.
  3. Fördela smeten i 2 Silikonform 7 Muffins och baka i cirka 20 minuter eller tills man kan sticka en baksticka i mitten av en muffins, utan att smeten fastnar.
  4. Rengör Quick Chef III och lägg i ingredienserna till glasyren. Rör runt tills glasyren är jämn. Häll upp i BtB Squeeze-It och dekorera muffinsen när de har kallnat.

Kokosmuffins
14 st.

Smet
80 g mjukt smör
130 g socker
1 ägg + 1 äggvita
1 tsk vaniljsocker
110 g mjöl
1 tsk bakpulver
¼ tsk salt
20 g kokosfrön
1 dl mjölk

Glasyr
250 g florsocker
80 g mycket mjukt smör
125 g cream cheese
Saft från ½ apelsin

  1. Förvärm ugnen till 175 °C.
  2. Rör smör och socker vitt i Quick Chef III.
    Tillsätt ägg, äggvitor samt vaniljsocker och rör igen.
  3. Tilsæt æg, æggehvide og vanillesukker og rør igen
  4. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, kokosfrön samt mjölk och rör tills smeten är jämn.
  5. Fördela smeten i 2 Silikonform 7 Muffins och baka i cirka 20 minuter eller tills man kan sticka en baksticka i mitten av en muffins, utan att smeten fastnar.
  6. Rengör Quick Chef III och lägg i ingredienserna till glasyren. Rör runt tills glasyren är jämn. Häll upp i BtB Squeeze-It och dekorera muffinsen när de har kallnat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0