Muffins och glasyr

Fina, söta, festliga muffins – här är två recept som kan användas till sommarens
fester – dekorera dem som du vill och ta med dem när du är ute på språng med
hjälp av Avanti Rund Kombilett.
Chokladmuffins
14 st.
Smet
165 g mjöl
1 tsk bakpulver
30 g kakao
220 g socker
2 ägg
1,7 dl mjölk
125 g smält smör
Glasyr
4,5 dl florsocker
1,25 dl kakao
1½ tsk vaniljsocker
0,6 dl uppvärmd mjölk
90 g mjukt smör
- Förvärm ugnen till 180 °C.
- Blanda mjöl, bakpulver och kakao i Quick Chef III. Tillsätt socker, ägg, mjölk och smör. Rör tills smeten är jämn.
- Fördela smeten i 2 Silikonform 7 Muffins och baka i cirka 20 minuter eller tills man kan sticka en baksticka i mitten av en muffins, utan att smeten fastnar.
- Rengör Quick Chef III och lägg i ingredienserna till glasyren. Rör runt tills glasyren är jämn. Häll upp i BtB Squeeze-It och dekorera muffinsen när de har kallnat.
Kokosmuffins
14 st.
Smet
80 g mjukt smör
130 g socker
1 ägg + 1 äggvita
1 tsk vaniljsocker
110 g mjöl
1 tsk bakpulver
¼ tsk salt
20 g kokosfrön
1 dl mjölk
Glasyr
250 g florsocker
80 g mycket mjukt smör
125 g cream cheese
Saft från ½ apelsin
- Förvärm ugnen till 175 °C.
- Rör smör och socker vitt i Quick Chef III.
Tillsätt ägg, äggvitor samt vaniljsocker och rör igen. - Tilsæt æg, æggehvide og vanillesukker og rør igen
- Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, kokosfrön samt mjölk och rör tills smeten är jämn.
- Fördela smeten i 2 Silikonform 7 Muffins och baka i cirka 20 minuter eller tills man kan sticka en baksticka i mitten av en muffins, utan att smeten fastnar.
- Rengör Quick Chef III och lägg i ingredienserna till glasyren. Rör runt tills glasyren är jämn. Häll upp i BtB Squeeze-It och dekorera muffinsen när de har kallnat.
Kommentarer
Trackback