Köttfärsgulasch med persilja och ciabatta

Det här behöver du:

Grön paprika

Gul lök

Nötfärs

Persilja

Potatis

Röda paprikor

Vitlöksklyftor

3 msk paprikapulver

Köttbuljong

Olja

Salt

Svartpeppar

Tomatpuré

 

Så här gör du:

 

1. Sätt ugnen på 200 grader.

 

2. Hacka 1 gul lök och 3 vitlöksklyftor. Fräs all lök med olja i en gryta. Bryn 500 g nötfärs med löken. Tillsätt 1½ tärningar köttbuljong4 msk tomatpuré3 msk paprikapulver½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll på 8 dl vatten. Låt koka upp.

 

3. Skala och skär 400 g potatis i små tärningar (cirka ½ centimeter breda). Skär 2 röda paprikor och 1 grön paprika i centimeterstora bitar. Tillsätt potatis och paprika i grytan och låt koka i 10-15 minuter eller tills potatisen är genomkokt.
 

 

4. Värm 1 pkt ciabatta enligt anvisning på förpackningen.

 

5. Strö blad från ½ kruka persilja över köttfärsgrytan och servera till nybakat bröd och en klick crème fraiche.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0