Köttfärsgulasch med persilja och ciabatta
Det här behöver du:
Grön paprika
Gul lök
Nötfärs
Persilja
Potatis
Röda paprikor
Vitlöksklyftor
3 msk paprikapulver
Köttbuljong
Olja
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka 1 gul lök och 3 vitlöksklyftor. Fräs all lök med olja i en gryta. Bryn 500 g nötfärs med löken. Tillsätt 1½ tärningar köttbuljong, 4 msk tomatpuré, 3 msk paprikapulver, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll på 8 dl vatten. Låt koka upp.
3. Skala och skär 400 g potatis i små tärningar (cirka ½ centimeter breda). Skär 2 röda paprikor och 1 grön paprika i centimeterstora bitar. Tillsätt potatis och paprika i grytan och låt koka i 10-15 minuter eller tills potatisen är genomkokt.
4. Värm 1 pkt ciabatta enligt anvisning på förpackningen.
5. Strö blad från ½ kruka persilja över köttfärsgrytan och servera till nybakat bröd och en klick crème fraiche.