Mera praliner

Ett grundrecept på praliner, det finns ju ett otal fler fyllningar än de som ges som förslag här.

Hemlagad choklad: (gjorda i Silikonform)

• Lägg choklad i MicroPlus Kannan och smält i mikrovågsugn.
• Använd Silikon Pensel till att smörja varje hål i Silikonformen. Toppar med choklad. Ställ till kylning.
• Smörj på ett nytt lager choklad och låt svalna. Det ska vara ca 3 lager choklad så att skalet är så pass tjockt att det inte går sönder när man trycker ut chokladen.
• Häll fyllning i vardera hål. Om det är något som ska stelna, ställs det i kylskåp.
• Smörj till sist med choklad och ställ i kylskåp.
• När chokladen har stelnat trycks chokladen ut.
• Smörj ev lite choklad på toppen och garnera.

Förslag till fyllning:

• Marsipan
• Marsipan med cognac
• Marsipan och nougat
• Tryffel med Baileys
• Tryffel med apelsin
• Marsipan med Nescafé och whisky (Irish Coffee)
• Marsipan med mixade aprikoser och Grand Marnier
• Marsipan med mixade tranbär och Grand Marnier

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0