Laxburgare
Laxburgare
4 Laxfiléer (utan skinn)
Lite mjöl
1 ägg
Salt och peppar
Guacamole:
3 små avocado eller 2 stora
1 röd chili
Olja
1 vitlöksklyfta
Grova hamburgerbröd:
300 g vetemjöl
300 g rågmjöl
50 g smör
50 g jäst
1½ dl mjölk
1½ dl vatten
1-1½ tsk salt
Tillbehör:
Tomater
Lök
Sallad
Börja med att göra hamburgerbröden:
Smält smöret i MicroPluskannan.
Häll i vatten och mjölk och värm till 37 grader.
Smula i jästen och rör runt tills jästen är upplöst.
Häll över degspadet i en ProBaking skål och tillsätt salt och mjöl, lite åt gången, tills degen släpper bunken.Låt degen jäsa i 30 minuter.
Älta så degen och dela den i 10 lika stora delar som formas till bullar.
Pensla bullarna med lite mjölk och baka dem så i ugnen på 200 grader i ca 15 min.
Medan bröden står i ugnen kan man förbereda laxen och guacamolen.
Starta med att hacka laxen i QuickChef III.
Blanda i 1 ägg och lite mjöl.
Forma laxsmeten till 8 laxburgare i Hamburgerpressen och stek dessa på mellanvärme.
Krydda med salt och peppar.
Guacamole:
Dela avokadorna i två och ta ur kärnan.
Gröp ur avokadoköttet med en sked och mixa detta tillsammans med chili, lite olja och en vitlöksklyfta.
Servera laxburgarna i de hemmagjorda hamburgerbröden tillsammans med guacamole, sallad, tomatskivor och lök