Köttbullar med turbo

Ingredienser till 1 person:
125 g kalv- och fläskfärs 3 msk grovt havregryn
1 dl vichyvatten
en halv rödlök, finhackad
en halv morot, fint riven
0,25 röd chili, finhackad
300 g vitkål, hela blad
1 msk kapris
1 tsk dijonsenap
1 msk riven parmesan
1 tsk olivolja
1,5 skiva fullkornsbröd
smör till stekning
grovt salt och peppar

Tillagning:
Riv morötterna
Hacka rödlöken fint
Blanda ner köttfärs, havregryn, vichyvatten och morötter i löken och rör ordentligt under ett par minuter.
Tillsätt chili, salt och peppar.
Låt färsen stå och dra i minst 30 minuter i kylskåpet.

Ångkoka vitkålsbladen möra i 5–8 minuter, och låt dem rinna av på en kökshandduk. Blanda senap, olivolja och kapris och vänd ned vitkål. Strö över riven parmesan.

Stek köttbullarna i en i en liten klick fett.
Stektiden är ca 10–12 minuter beroende på hur stora köttbullarna är.

Servera med en skiva rostat fullkornsbröd och en näve vattenkrasse.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0