Paj med rödbetor och getost
Koka ett knippe rödbetor i lättsaltat vatten tills dom blir mjuka.
Låt svalna och ta bort skalet, skär i bitar.

Låt svalna och ta bort skalet, skär i bitar.

Under tiden betorna kokar så gör pajdegen, jag använder 100 g margarin, 3 dl dinkelmjöl, 2 msk iskallt vatten. Mixa allt i QuickChef och ställ in den i kylen en stund. 
Kavla ut degen i en pajform, nagga och ställ den kallt en liten stund igen.
Lägg betorna i pajformen och in i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter.
Gör en äggstanning på 3 ägg och 3 dl vispgrädde, vispa ihop och smula ner en rejäl bit getost.
Salta och peppra.
Häll blandningen över betorna i formen och in i ugnen i ca 20-25 minuter (tills den fått fin färg och "stannat")

Kavla ut degen i en pajform, nagga och ställ den kallt en liten stund igen.

Lägg betorna i pajformen och in i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter.
Gör en äggstanning på 3 ägg och 3 dl vispgrädde, vispa ihop och smula ner en rejäl bit getost.

Salta och peppra.
Häll blandningen över betorna i formen och in i ugnen i ca 20-25 minuter (tills den fått fin färg och "stannat")
Kommentarer
Trackback