Ljummen pastasallad med örtmarinerad ost och kalamataoliver
Ljummen pastasallad med örtmarinerad ost och kalamataoliver
Pastasallad är perfekt sommarmat - det är lagom mättande och oerhört snabbt att göra. Man kan göra hur många varianter som helst. Blanda i dina favoritingredienser. Denna utsökta sallad ska blandas med örtmarinerad fetaost, bönor och oliver.
Ingredienser:
4 portioner pasta
240 g svarta bönor
1 st romansallad
1 st gurka
3 st tomater
1 st rödlök
125 g oliver
70 g rucola
150 g örtmarinerad fetaost
Gör så här:
Koka pasta i Easy Pasta.
Skölj svarta bönor och låt rinna av.
Plocka blad av romansallad, skölj, slunga och riv i mindre bitar.
Skär gurka på snedden till en centimeter tjocka ovala skivor och skär sedan skivorna till stänger.
Skär tomater i klyftor och rödlök i tunna ringar.
Blanda grönsaker, bönor, oliver, rucola och romansallad på ett salladsfat.
Häll av pastavattnet (vill du ha salladen kall, spola hastigt i kallt vatten).
Blanda pastan med fetaost och några matskedar av örtmarinaden.
Blanda försiktigt ner pastan och osten i salladen.
Servera gärna med ytterligare lite av örtmarinaden.