Hallonrutor

Ingredienser

200 g smör
4 st ägg, stora
4 dl strösocker
7 dl vetemjöl (480 g)
1 tsk bakpulver
1 msk kardemumma, finstött
2 dl mjölk
225 g färska hallon eller frysta otinade
100 g vit choklad

Receptet ger ca 30 bitar.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna.

3. Vispa ägg och socker pösigt.

4. Rör ner det smälta smöret.

5. Blanda vetemjöl, bakpulver och stött kardemumma och rör ner i -smeten.

6. Tillsätt mjölk och rör till en jämn smet.

7. Bred ut smeten i en långpanna, cirka 30 × 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

8. Strö över hallonen.

9. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 20 minuter tills kakan börjar få färg. Med färska bär kan gräddningstiden bli något kortare.

10. Hacka chokladen och strö den över kakan.

11. Grädda i ytterligare cirka 5 minuter.

Dessa bakas just nu till kvällens säljträff.
(I vanlig ordning fanns inte allt hemma så det blev vanilj i stället för kardemumma)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0