Muffins
Muffins
2 ägg
2 dl strösocker
50 gr smält smör
2 dl standard mjölk (3%)
4½ dl vetemjöl (kan även ta 4 dl vetemjöl och ½ dl kakao för chokladmuffins)
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
Så här lätt bakar du muffins:
Smält smöret i Microplus kannan.
Vispa ägg och socker poröst i SpeedyChef
Rör sedan ned det smälta avsvalnade smöret och mjölken i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsockret i Mått-o-strö
sikta sedan blandningen i ägg- och mjölksmeten, rör om till smeten blir jämn.
Häll upp smeten i silikon Muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Busenkelt, eller hur?
Detta recept kan du variera i oändlighet med färska bär, choklad eller mandelmassa till exempel.
Du kan även enkelt göra en frosting till dina muffins med hjälp av florsocker, philidelphiaost och smör.
2 ägg
2 dl strösocker
50 gr smält smör
2 dl standard mjölk (3%)
4½ dl vetemjöl (kan även ta 4 dl vetemjöl och ½ dl kakao för chokladmuffins)
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
Så här lätt bakar du muffins:
Smält smöret i Microplus kannan.

Vispa ägg och socker poröst i SpeedyChef

Rör sedan ned det smälta avsvalnade smöret och mjölken i äggsmeten.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsockret i Mått-o-strö

sikta sedan blandningen i ägg- och mjölksmeten, rör om till smeten blir jämn.

Häll upp smeten i silikon Muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Busenkelt, eller hur?
Detta recept kan du variera i oändlighet med färska bär, choklad eller mandelmassa till exempel.
Du kan även enkelt göra en frosting till dina muffins med hjälp av florsocker, philidelphiaost och smör.
Kommentarer
Trackback