Polka cookies
Vi frossar nu allt som oftast i dessa kakor.
Tack Ulrika för receptet.
|
Polka cookies
10-12 stora, 25 små
150 gr mörk choklad
100 g smör
1,5 dl brun farin
1 ägg
2 dl ( 120g) vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
100 g krossade polkagrisar eller polkakäppar
Ev några droppar pepparmint arom.
Smält chokladen tillsammans med smöret i mikron i microkanna
eller i T chef kastrull på spisen på svag värme.
Rör ner farinsockret.
Blanda i ägg, vetemjöl, havregryn och bakpulver och rör ihop till tjock smet.
Tillsätt ev några droppar pepparmint arom ifall du vill ha kraftigare mintsmak.
Krossa polkagrisarna och rör ner två tredjedelar av krosset i smeten.
Forma smeten till ganska stora bullar, platta ut dem och lägg dem glest på silikon bakunderlag.
Kakorna flyter ut ganska mycket under gräddningen.
Strö över resten av polkagriskrosset.
Grädda i mitten av ugnen 175 grader i 10-12 min för stora eller 8-10 min för lite mindre.
Förvara i tät behållare när de svalat, tex optimum, ifall du skulle råka få över.
Servera ut Tupperwares ”Polkagris” – Allegra!
Varning:
Kakorna har strykande åtgång!
Dubblera gärna satsen!