Polka cookies

Vi frossar nu allt som oftast i dessa kakor.
Tack Ulrika för receptet.

 



Polka cookies
                                    

10-12 stora, 25 små

150 gr mörk choklad                                              
100 g smör

1,5 dl brun farin
1 ägg
2 dl ( 120g) vetemjöl                                             
1,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver                                                       
100 g krossade polkagrisar eller polkakäppar
Ev några droppar pepparmint arom.

 

Smält chokladen tillsammans med smöret i mikron i microkanna
eller i T chef kastrull på spisen på svag värme.

Rör ner farinsockret.
Blanda i ägg, vetemjöl, havregryn och bakpulver och rör ihop till tjock smet.

Tillsätt ev några droppar pepparmint arom ifall du vill ha kraftigare mintsmak.

Krossa polkagrisarna och rör ner två tredjedelar av krosset i smeten.
Forma smeten till ganska stora bullar, platta ut dem och lägg dem glest på silikon bakunderlag.
Kakorna flyter ut ganska mycket under gräddningen.

Strö över resten av polkagriskrosset.
Grädda i mitten av ugnen 175 grader i 10-12 min för stora eller 8-10 min för lite mindre.

Förvara i tät behållare när de svalat, tex optimum, ifall du skulle råka få över.  
Servera ut Tupperwares ”Polkagris” – Allegra!

Varning:

Kakorna har strykande åtgång!
Dubblera gärna satsen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0