Kolafyllda praliner
Ingredienser
125 g mörk choklad av god kvalitetKolasmet:
1 dl vispgrädde
1 dl socker
½ dl ljus sirap
1 msk kakao
Garnering:
Silverkulor
Gör så här
Bryt cholkaden i mindre bitar och smält i MicroPlus kannan.
Fyll Silikon Sweets formen med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ur.
Ställ svalt att stelna.
Mät upp alla ingredienserna till kolasmeten i en T-Chefkastrull. Koka tills den håller kolaprov.
Låt kolasmeten svalna något innan den skedas upp i chokladformarna.
Ställ kallt en stund.
Bred ett tunt lager smält choklad över varje form så att kolasmeten täcks.
Ställ kallt en stund.
vänd ut pralinerna ur formen
Fäst med hjälp av en liten droppe smält choklad en silverkula på varja pralin.
Gör kolaprov så här:
Doppa en sked i smeten och ställ den en kort stund i ett glas med kallt vatten. Går kolan att rulla till en kula är den färdigkokt. Har man tillgång till termometer bör smeten hålla ca 123º.




Fyll Silikon Sweets formen med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ur.
Ställ svalt att stelna.
Mät upp alla ingredienserna till kolasmeten i en T-Chefkastrull. Koka tills den håller kolaprov.
Låt kolasmeten svalna något innan den skedas upp i chokladformarna.
Ställ kallt en stund.
Bred ett tunt lager smält choklad över varje form så att kolasmeten täcks.
Ställ kallt en stund.
vänd ut pralinerna ur formen
Fäst med hjälp av en liten droppe smält choklad en silverkula på varja pralin.
Gör kolaprov så här:
Doppa en sked i smeten och ställ den en kort stund i ett glas med kallt vatten. Går kolan att rulla till en kula är den färdigkokt. Har man tillgång till termometer bör smeten hålla ca 123º.




Kommentarer
Trackback