Karstens Pandekager
Ingredienser
För cirka 16 st
- 100 g smält smör eller margarin
250 g vetemjöl
75 g socker
2 nypor salt
4 lätt vispade ägg
½ l mjölk
Saft och skal från en apelsin
Saft och skal från en halv citron
Korn från ½ vaniljstång
Fyllning
- 50 hjortron eller hallon
1 ½ tsk socker
40 g mörk choklad
¼ l vispgrädde
1 toppad tsk florsocker
Korn från ¼ vaniljstång
Dekoration
- 25 g pistagenötter
25 g hasselnötter
Ev. kanderade körsbär
Tillvägagångssätt - Pannkakor
Smält smör eller margarin i T chefseries™ Kastrull 2,4 l med glaslock och låt det svalna av lite. Lägg i alla ingredienser i Speedy Chef II och vispa blandningen jämn. Baka pannkakorna tills de blir gyllenbruna på bägge sidor i T chefseries™ Crêpepanna, utan att tillsätta ytterligare matfett.
Tillvägagångssätt - Fyllning
Strö socker över bären och låt dem dra åt sig sockret tills det smälter. Hacka chokladen i småbitar i Smooth Chopper
Häll vispgrädden, florsockret och vaniljkornen i Smooth Chopper och vispa vara mjukt och enbart lätt vispat längs insidan. Häll över gräddblandningen i Pro Baking Skål 3 l och vänd i chokladen och bären med Degskrapa. Om du vispar grädden för hårt i början finns det risk för att blandningen separeras när du blandar i bär och choklad. Tillsätt då lite extra vispgrädde, så binds blandningen ihop igen.
Tillvägagångssätt - Dekoration
Hacka nötterna i Herb Chopper. Rulla ihop pannkakan tillsammans med fyllningen. Pensla pannkakorna med saften från de
kanderade körsbären med Silikon Pensel. Strö hackade nötter över och dekorera med kanderade körsbär.