Karstens Pandekager

Ingredienser

För cirka 16 st

  • 100 g smält smör eller margarin
    250 g vetemjöl
    75 g socker
    2 nypor salt
    4 lätt vispade ägg
    ½ l mjölk
    Saft och skal från en apelsin
    Saft och skal från en halv citron
    Korn från ½ vaniljstång
Fyllning
  • 50 hjortron eller hallon
    1 ½ tsk socker
    40 g mörk choklad
    ¼ l vispgrädde
    1 toppad tsk florsocker
    Korn från ¼ vaniljstång
Dekoration
  • 25 g pistagenötter
    25 g hasselnötter
    Ev. kanderade körsbär

 

Tillvägagångssätt - Pannkakor

Smält smör eller margarin i T chefseries™ Kastrull 2,4 l med glaslock och låt det svalna av lite. Lägg i alla ingredienser i Speedy Chef II och vispa blandningen jämn. Baka pannkakorna tills de blir gyllenbruna på bägge sidor i T chefseries™ Crêpepanna, utan att tillsätta ytterligare matfett.

Tillvägagångssätt - Fyllning

Strö socker över bären och låt dem dra åt sig sockret tills det smälter. Hacka chokladen i småbitar i Smooth Chopper
Häll vispgrädden, florsockret och vaniljkornen i Smooth Chopper och vispa vara mjukt och enbart lätt vispat längs insidan. Häll över gräddblandningen i Pro Baking Skål 3 l och vänd i chokladen och bären med Degskrapa. Om du vispar grädden för hårt i början finns det risk för att blandningen separeras när du blandar i bär och choklad. Tillsätt då lite extra vispgrädde, så binds blandningen ihop igen.

Tillvägagångssätt - Dekoration

Hacka nötterna i Herb Chopper. Rulla ihop pannkakan tillsammans med fyllningen. Pensla pannkakorna med saften från de
kanderade körsbären med Silikon Pensel. Strö hackade nötter över och dekorera med kanderade körsbär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0