Hallontryffel

1.5 dl ekologisk vispgrädde
200 g frysta hallon,
0.5 st vaniljstång av god karaktär/kvalite
150 g mörk choklad (gärna lite syrligare karaktär (ex madagaskar)
100 g ljus choklad kakaohalt på 35-45%

1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur kärnorna,

lägg ner stången och kärnorna i en kastrull tillsammans med grädden och de frysta hallonen.

2. Låt sjuda i cirka 5 min, mixa därefter allt.

3. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.

4. Sila över den heta hallon blandningen över chokladen.

5. Rör tills allt har smält.

6. Fyll tryffeln i Sweets formarna när chokladen har en temperatur på cirka 25 grader


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0