Hallontryffel
1.5 dl ekologisk vispgrädde
200 g frysta hallon,
0.5 st vaniljstång av god karaktär/kvalite
150 g mörk choklad (gärna lite syrligare karaktär (ex madagaskar)
100 g ljus choklad kakaohalt på 35-45%
200 g frysta hallon,
0.5 st vaniljstång av god karaktär/kvalite
150 g mörk choklad (gärna lite syrligare karaktär (ex madagaskar)
100 g ljus choklad kakaohalt på 35-45%
1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur kärnorna,
lägg ner stången och kärnorna i en kastrull tillsammans med grädden och de frysta hallonen.
2. Låt sjuda i cirka 5 min, mixa därefter allt.
3. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
4. Sila över den heta hallon blandningen över chokladen.
6. Fyll tryffeln i Sweets formarna när chokladen har en temperatur på cirka 25 grader
Kommentarer
Trackback