Påskharar till kaffet
Ingredienser
25 g jäst för söta degar2½ dl ljummen mjölk
1 dl flytande margarin
½ dl Vit Sirap
½ dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk salt
2 ägg
8-10 dl vetemjöl
Garnering och pensling:
1 ägg
Russin
Hasselnötskärnor
Florsocker
Gör så här
Ugn 200 grader.
Smula jästen i en ProBakingskål.
Häll på mjölk och margarin och rör tills jästen löst sig. Rör i sirap, socker, vaniljsocker och salt.
Vispa upp äggen lätt och tillsätt till degspadet.
Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter.
Täck med locket och låt jäsa i 20-30 minuter.
Ta upp degen på degunderlaget och arbeta den smidig.
Dela degen i två delar.
Dela därefter den ena degbiten i 20 lite större och 20 något mindre bitar och forma till huvud och kropp.
Den andra degbiten delas i lika bitar som formas till öron, "armar" och ben.
Sätt samman delarna till harar på en plåt med Silikon Bakunderlag.
Pensla hararna med uppvispat ägg.
Sätt fast russin till ögon och hasselnötter till nos.
Låt jäsa på dragfri plats i 20 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
Låt svalna på galler under duk.
Dofta florsocker över hararna vid serveringen.
Smula jästen i en ProBakingskål.

Häll på mjölk och margarin och rör tills jästen löst sig. Rör i sirap, socker, vaniljsocker och salt.

Vispa upp äggen lätt och tillsätt till degspadet.

Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter.
Täck med locket och låt jäsa i 20-30 minuter.
Ta upp degen på degunderlaget och arbeta den smidig.

Dela degen i två delar.
Dela därefter den ena degbiten i 20 lite större och 20 något mindre bitar och forma till huvud och kropp.
Den andra degbiten delas i lika bitar som formas till öron, "armar" och ben.
Sätt samman delarna till harar på en plåt med Silikon Bakunderlag.

Pensla hararna med uppvispat ägg.

Sätt fast russin till ögon och hasselnötter till nos.
Låt jäsa på dragfri plats i 20 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
Låt svalna på galler under duk.
Dofta florsocker över hararna vid serveringen.
Kommentarer
Trackback