Lammstek med pommes boulongere

Ingredienser

1.5 kg lammstek med ben
10 st vitlöksklyftor
grovt salt
vitpeppar
3 msk finhackad rosmarin

Pommes boulongere:
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
1 msk strösocker
salt
vitpeppar
1 kg potatis (av en mjölig sort), i 0.5 cm tjocka skivor
3 kvistar timjan
3 st lagerblad
1 flaska öl
1 dl vitt vin
1 dl kycklingbuljong

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Gör en ficka längs benet och späcka steken med vitlöksklyftor. Gnid in den med salt, peppar och rosmarin.

2. Stek i UltraPro 3,5 liter tills den når en temperatur på 60 grader. Steken är då rosa inuti.

3. Skala Potatisen och skiva den på rivjärnet med den tjockaste sidan monterad.

4. Lägg potatisen i UltraPro. Skala löken och dela den i grova bitar. Lägg lök och örter i formen. Slå över öl, vin och buljong, salta och peppra och blanda om.

5. Stek i ugn, 150 grader i cirka en timme eller tills vätskan är absorberad och potatisen mjuk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0