Äppelkaka
Ingredienser till 10 bitar:
1 kg äpplen
saften av 1/2 citron
1 1/2 dl socker
3 ägg
180 g smör
2 1/2 dl mjöl
1 knivsudd salt
1 tsk bakpulver
Ev 2 tsk kanel
Förvärm ugnen till 200 grader
Skala äpplena
Skär äpplena i 8 klyftor
Pressa citronsaft över så att de inte mörknar
Smält smöret
Blanda alla ingredienser, sist vänds äpplena ner

Häll allt i UltraPro 2 liter
Grädda med locket på i 40 minuter
Ta ut kakan och låt den vila 5 minuter innan den vänds upp.
Servera kakan kall eller ljummen med vispad grädde eller vaniljglass.
Detta recept är från det fina recepthäftet som i september medföljer då man köper en UltraPro.
vi har just provbakat och vårt omdömme blev tyvärr:
Den behöver vi inte baka fler gånger.
1 kg äpplen
saften av 1/2 citron
1 1/2 dl socker
3 ägg
180 g smör
2 1/2 dl mjöl
1 knivsudd salt
1 tsk bakpulver
Ev 2 tsk kanel
Förvärm ugnen till 200 grader
Skala äpplena

Skär äpplena i 8 klyftor

Pressa citronsaft över så att de inte mörknar

Smält smöret

Blanda alla ingredienser, sist vänds äpplena ner


Häll allt i UltraPro 2 liter

Grädda med locket på i 40 minuter
Ta ut kakan och låt den vila 5 minuter innan den vänds upp.
Servera kakan kall eller ljummen med vispad grädde eller vaniljglass.
Detta recept är från det fina recepthäftet som i september medföljer då man köper en UltraPro.
vi har just provbakat och vårt omdömme blev tyvärr:
Den behöver vi inte baka fler gånger.
Kommentarer
Trackback