Tupperware Kastruller och stekpannor
Skinkstek med äppeltoner och pepparrot
Ingredienser
1 kg skinkstek
Salt, efter smak
Vitpeppar, nymald, efter smak
2 msk dijonsenap
2 st äpplen, gärna Ingrid Marie
6 st mandelpotatisar, skalade och klyftade
1 knippe salladslök, grovt skuren
Till servering
Pepparrot, nyriven
Äppelmos
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Salta, peppra och pensla steken med dijonsenap.
4. Lägg äpplena i botten på en UltraPro.
5. Lägg steken ovanpå och lägg på locket.
6. Låt stå i ugnen ca 1 timme.
7. Fördela potatisklyftor och lök runt steken efter en timme och fortsätt steka i ugnen ytterligare ca 30 minuter eller tills köttet är 80–85 grader.
Fruktginos
Ingredienser
200 g vit choklad
1 pkt björnbär, frysta
2 st bananer
3 st nektariner
1 pkt mango, fryst
Till servering, om du vill
God vaniljglass
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala bananen och skiva den i skivor, dela nektarinerna i mellanstora bitar.
3. Strö ut bananen, mangon, björnbären och nektarinen i en UltraPro.
Använd inte locket.
4. Riv chokladen i Multi bordskvarn och strö ut den över frukten.
5. In med formen i ugnen i ca 7 minuter, men du måste passa så att chokladen inte bränner!
6. Ät den gärna med en god vaniljglass eller njut som den är.
Youghurtglass
0.5 st banan
1 dl fryst frukt eller bär

Lägg allt i QuickChef III och mixa
Klart!
De frusna bären gör att glassen fryser på direkten.
Universal knivar
Dessa knivar precenterades på Jubilee, jag ser verkligen fram mot att få testa dem.
De har en väldigt speciell slipning "utan skarv"
Tupperware T.S. Slice and Dice
En produkt jag inte har.
Hoppas den kommer!
Min absoluta favoritprodukt
Salad on-the-go tackgåva vecka 39
SpeedyChef
Tupperware RedDot Design Team of the Year
Jubilee 2010
Välkommen
Tupperware Brands Boys and Girls club
Lte sugen på tårta?
kastruller
Ny produkt
Ny produkt
Ny produkt
Ny produkt
Ny produkt
Ny produkt
Smoothie i Snabbshaker
Det kan knappast bli enklare
Jubilee 2010
Ytterligare en film från Jubilee i Köpenhamn.
Tupperware everyware
Müsli-bar
Müsli-bar
1 dl mandlar
3 dl müsli
0,75 dl flytande honung
We Will Rock You
Ugnstekt kyckling med thailändskt kryddsmör
Ingredienser:
Kyckling 1 hel
Smör 50 g
Ingefära 1 tumme stor
Vitlöksklyfor 2 st
Chilifrukt 1 st
Citrongräs 1 st
Kaffir lime blad 3-4 st
Salt 2 tsk
Korianderfrön 1 msk
Spiskummin 1 tsk
Salt
Peppar
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Låt smöret rumstempereras.
Lägg de torkade kaffir lime bladen i blöt i ljummet vatten några minuter.
Finhacka alla kryddor i HerbChopper och blanda med smöret

Dela kycklingen i två delar så att det blir två halvor.

Skär några 1/2 cm djupa skåror i brösten och låren.

Lägg i UltrPro med skrovet nedåt.

Klicka kryddsmöret över kycklingen och gnid in det skårorna i bröst och lår.
Sätt in i ugnen i ca 45-50 minuter.
Servera med Jasminris

Helstekt fläskkarré fylld med knaprigt örtsmör
Benfri fläskkarré i bit 1,5 kg
Smör 25 g
Gul lök 1/2
Bacon 1/2 paket
Vitlöksklyftor 4 st
Färsk timjan 1/2 kruka
Färsk mynta 15 blad
Salt (kryddsmöret) 1 tsk
Salt (runt fäskkarrén) 2 tsk
Svartpeppar
Gör så här:
Börja med kryddsmöret.
Låt smöret bli rumstempererat.
Hacka lök, bacon, vitlök, timjan och mynta.

Blanda smöret med de hackade ingredienserna samt salt och peppar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra fläskkarrén runt om.
Skär 4-5 ordentliga skåror några centimeter ned i köttet så att det blir "gropar" där kryddsmöret kan tryckas ned. Skär också ca 1 cm djupa skåror i köttet tvärs mot de djupare skårorna.
Gnid in kryddsmöret ordentligt i skårorna.
Lägg köttet med skårorna uppåt i UltraPro

Köttet behöver nästan 2 timmar i ugnen.
Servera gärna köttet med kokt potatis.
Ett mycket gott tillbehör är rödvinskokt söt rödlök
Sjömansbiff
4 lökar
salt
svartpeppar
12 potatisar
5 dl porter
timjan
Skär köttet i strimlor

Skala och skiva lök och potatis


Varva kött, potatis och kryddor i UltraPro

Häll över porter och låt stå i ugn 1 1/2 timme i 200 grader
Pastagratäng med tonfisk
Pastagratäng med tonfisk
4 port
- kokt pasta motsvarande 4 portioner
- 1 liten squash
- 1 morot
- 1 gul lök
- några klyftor färsk vitlök
- 1 burk tonfisk
- 1 burk passerade tomater
- en halv burk creme fraiche
- 1 tärning grönsaksbuljong
- curry, styrka och mängd efter smak
- salt och peppar
- smör att steka i
- 1-2 dl riven ost
Hacka lök och vitlök,
skär squashen i tärningar
och grovriv moroten.
Fräs grönsakerna i fettet, pudra över curry och låt fräsa någon minut till.
Häll över tomaterna och creme fraichen samt ha i tonfisk och buljongtärning.
Låt koka ihop en stund och smaka av med salt och peppar.
Bland såsen med pastan och häll allt i UltraPro 3,5 L,
strö över osten
och gratinera i 200 grader ca 15-20 minuter tills gratängen bubblar och har fått fin färg.
Äppelkaka
1 kg äpplen
saften av 1/2 citron
1 1/2 dl socker
3 ägg
180 g smör
2 1/2 dl mjöl
1 knivsudd salt
1 tsk bakpulver
Ev 2 tsk kanel
Förvärm ugnen till 200 grader
Skala äpplena

Skär äpplena i 8 klyftor

Pressa citronsaft över så att de inte mörknar

Smält smöret

Blanda alla ingredienser, sist vänds äpplena ner


Häll allt i UltraPro 2 liter

Grädda med locket på i 40 minuter
Ta ut kakan och låt den vila 5 minuter innan den vänds upp.
Servera kakan kall eller ljummen med vispad grädde eller vaniljglass.
Detta recept är från det fina recepthäftet som i september medföljer då man köper en UltraPro.
vi har just provbakat och vårt omdömme blev tyvärr:
Den behöver vi inte baka fler gånger.
Diablo-kyckling
Lägg kycklingen i UltraPlus
Stöt samtliga peppersorter i mortel och krydda kycklingen
Laga i ugnen 200 grader tills det luktar mat i köket (ca 1 timme)
Hacka örterna i Miniquickchef
strö dem över kycklingen och låt dem vara med de sista minuterna i ugnen.
servera med ris kokt i Easy Rice.
Hurtbullen
2dl fiberberikade havregryn
5dl vetemjöl
1dl krossade linfrön
1dl russin ( eller annan torkad frukt)
1dl grovhackade hasselnötter
2tsk bikarbonat
1tsk salt
4dl mild yoghurt
1/2dl flytande honung
1/2dl lingonsylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna.


Rör i yoghurt, honung och sylt.
Skölj en UltraPlus med kallt vatten och häll i smeten

Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
Busenkel äppelkaka
Ingredienser
1 st ägg
125 g smör
1.5 dl socker
1.5 dl vetemjöl
2 st äpplen
1 msk kanel
3 msk socker
50 g nötter eller sötmandel
glass eller vispgrädde till servering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en microplus kannan och blanda i, ägg, socker och mjöl. Rör med liten degskrapa.
3. Häll smeten i en Ultra Pro 2 liter eller silikon pajform.
4. Skala äpplena och skär dem i ganska tunna klyftor.
5. Täck smeten med äppelklyftorna.
6. Hacka nötterna i Herbchopperoch strö över smeten med lite kanel och socker.
7. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
Enkel limpa
1 limpa:
5 dl filmjölk
3 msk mörk sirap
2 tsk bikarbonat
1 tsk örtsalt
50 g mandlar
1 dl russin
2 dl solrosfrön
2 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
1 dl vetekli
1 dl vetemjöl
Blanda fil, sirap, bikarbonat och salt i ProBaking skålen.
Grovhacka mandlarna i HerbChopper och ha i dem tillsammans med russinen i smeten.
Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör till en jämn, trögflytande smet.
Häll smeten i Silikon Brödform,
eller dubbla receptet och häll i UltraPro 3,5 liter
Grädda längst ner i ugnen i 180 grader i ca 80 minuter.
Receptet är mycket lätt att ändra, jag tar "vad som finns i skåpet"
av mjöl,frön,gryn nötter och frukt och det blir (nästan) alltid lika gott.
Citron och timjan kyckling
Hel kyckling i ugn med timjan och citron:
1 färsk kyckling
1/2 citron
1/2 dl olivolja
4 kvistar färsk timjan
örtsalt
svartpeppar
Skölj av kycklingen och klappa den torr med lite papper.
Pressa saften ur citonhalvan med Citruspressen
Hacka timjan i HerbChopper
blanda citronsaften med olja, finhackad timjan, örtsalt och peppar.
Gnid in gycklingen runt om med marinaden och lägg den i UltraPro.
Ställ in i ugnen i ca en timme i 180 grader.
Grovt bröd med äpple och youghurt.
Grovt bröd med äpple och youghurt.
Ingredienser
Gott, nyttigt och lättbakat.1 stort eller 2 "normala" bröd
4 dl fiberhavregryn
6 dl siktat dinkelmjöl
4 dl fullkornsdinkel
1 dl krossat linfrö
1 dl solrosfrön eller pumpafrön
1 msk havssalt
4 tsk bikarbonat
8 - 9 dl naturell youghurt
3 grovt rivna äpplen
2 msk honung
Blanda alla torra ingredienser väl i ProBaking skålen.

Riv äpplet på Rivjärnet monterat i lockkransen.

Blanda sedan i youghurt och honung med hjälp av lilla degskrapan.

Rör om väl och fyll i UltraPro 3,5 liter

eller 2 silikon brödformar.

Grädda längst ner i ugnen, 175*, 80 min.
Brödet går utmärkt att frysa.
Man kan ju också göra halv sats= ett bröd.
UltraPro Video med demotips
bloglovin
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1236110/teamgravity?claim=y4eea2zn5zy">Följ min blogg med bloglovin</a>
Omelett i MicroGourmet
Tortilla-torn
I vanlig ordning har jag gjort det på mitt sätt och här får ni min variant av receptet.
Ingredienser till 8 st:
1 liten lök
1 bit chilli
1/2 pkt bacon
4 kokta potatisar (storlek som ett ägg)
5 ägg
Salt och peppar
Hacka lök och Chilli i HerbChopper

Klipp bacon i små bitar

Stek bacon, lök och chilli i stekpannan

Skiva potatisen i äggdelaren

Skaka äggen och kryddorna i SnabbShakern

Fördela potatis och baconblandningen samt äggsmeten i Ramekin som hör till MicroGourmet
Ställ de 8 ramekin i MicroGourmet, fyll botten med vatten och lägg på locket.

Tillaga i Microvågsugnen i 15 minuter på 750 Watt.
Låt den stå i 5 minuter innan Tortillatornen vänds ut ur formarna.
Servera med en grönsallad
Microgourmet video med demotips
Hello Kitty!
MicroGourmet
Tapenade
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk kapris
1/2 dl olivolja
Lägg allt i HerbChopper och hacka fint

Tortilla-torn
I vanlig ordning har jag gjort det på mitt sätt och här får ni min variant av receptet.
Ingredienser till 8 st:
1 liten lök
1 bit chilli
1/2 pkt bacon
4 kokta potatisar (storlek som ett ägg)
5 ägg
Salt och peppar
Hacka lök och Chilli i HerbChopper

Klipp bacon i små bitar

Stek bacon, lök och chilli i stekpannan

Skiva potatisen i äggdelaren

Skaka äggen och kryddorna i SnabbShakern

Fördela potatis och baconblandningen samt äggsmeten i Ramekin som hör till MicroGourmet
Ställ de 8 ramekin i MicroGourmet, fyll botten med vatten och lägg på locket.

Tillaga i Microvågsugnen i 15 minuter på 750 Watt.
Låt den stå i 5 minuter innan Tortillatornen vänds ut ur formarna.
Servera med en grönsallad
Grovt bröd med äpple och youghurt.
Grovt bröd med äpple och youghurt.Ingredienser
1 stort eller 2 "normala" bröd
4 dl fiberhavregryn
6 dl siktat dinkelmjöl
4 dl fullkornsdinkel
1 dl krossat linfrö
1 dl solrosfrön eller pumpafrön
1 msk havssalt
4 tsk bikarbonat
8 - 9 dl naturell youghurt
3 grovt rivna äpplen
2 msk honung
Blanda alla torra ingredienser väl i ProBaking skålen.

Riv äpplet på Rivjärnet monterat i lockkransen.

Blanda sedan i youghurt och honung med hjälp av lilla degskrapan.

Rör om väl och fyll i UltraPro 3,5 liter

eller 2 silikon brödformar.

Grädda längst ner i ugnen, 175*, 80 min.
Brödet går utmärkt att frysa.
Man kan ju också göra halv sats= ett bröd.
Citron och timjan kyckling
Hel kyckling i ugn med timjan och citron:
1 färsk kyckling
1/2 citron
1/2 dl olivolja
4 kvistar färsk timjan
örtsalt
svartpeppar
Skölj av kycklingen och klappa den torr med lite papper.
Pressa saften ur citonhalvan med Citruspressen
Hacka timjan i HerbChopper
blanda citronsaften med olja, finhackad timjan, örtsalt och peppar.
Gnid in gycklingen runt om med marinaden och lägg den i UltraPro.
Ställ in i ugnen i ca en timme i 180 grader.
Enkelt limpa
1 limpa:
5 dl filmjölk
3 msk mörk sirap
2 tsk bikarbonat
1 tsk örtsalt
50 g mandlar
1 dl russin
2 dl solrosfrön
2 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
1 dl vetekli
1 dl vetemjöl
Blanda fil, sirap, bikarbonat och salt i ProBaking skålen.
Grovhacka mandlarna i HerbChopper och ha i dem tillsammans med russinen i smeten.
Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör till en jämn, trögflytande smet.
Häll smeten i Silikon Brödform,
eller dubbla receptet och häll i UltraPro 3,5 liter
grädda längst ner i ugnen i 180 grader i ca 80 minuter.
Receptet är mycket lätt att ändra, jag tar "vad som finns i skåpet"
av mjöl,frön,gryn nötter och frukt och det blir (nästan) alltid lika gott.
Blomkålsmos!
Vispgrädde
Smör
Salt & vitpeppar
Hacka blomkålen i QuickChef III

och lägg i en kastrull

Häll i grädde till ca 2 cm i kastrullen
Koka tills blomkålen är mjuk
Använd grönsaksstöten för att fåett slätt mos

Smaka av med smörklick, salt och peppar,
Nytt startkit
har vi också fått nytt startkit till de nya konsulenter som provar jobbet.






Dessa produkter ingår i Quickstart!
Allt man behöver göra för att få dessa är att hålla 3 demo på sina första 4 veckor!
Svart vinbärssorbet
2,5 dl | svartvinbärssylt |
2,5 dl | vatten |
3 st | äggvitor |
2 msk | strösocker |
garnering |
|
1,5 dl | grädde |
2 dl | vinbär |
12 st | citronmelissblad |
Gör så här
- Blanda vinbärssylt och vatten och häll blandningen i Jelloringen.
- Alt. till svartvinbärssylt, mixa i QuickChef III 2,5 dl svartvinbär med 1,5 dl socker och 1 tsk vaniljsocker.
- Ställ formen i frysen tills blandningen är halvfrusen, vilket tar ca. 1,5 timme.
- Vispa äggvitorna i SpeedyChef till skum, strö ner socker och vispa en stund till.
- Blanda vinbärsmassan med äggvispet ochh häll tillbaka i formen.
- Frys blandningen i ytterligare 2-3 timmar och rör om då och då.
- Vispa grädden tjock.
- Lägg upp sorbeten som fina bollar i vackra glas eller på assietter. Garnera med grädde (grärna spritsad)och vackra bär (svarta/röda vinbär, hallon, blåbär) och gröna blad (citronmeliss eller vinbärsblad)
Limesorbet
- 4 dl vatten
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 dl saft från limefrukt (ca 4 frukter)
- Till dekor
- några strimlor av limeskalet
Välkommen
Välkommen Simone och hoppas du kommer att trivas hos oss.
Till er som vill boka demo kan jag berätta att Simone älskar att baka
så nu har ni chansen att få baktips från henne.
Choklad-brownies
Choklad-brownies
400 g smör
250 g blockchoklad
6 ägg
4½ dl socker
4½ msk kakao
4 dl vetemjöl
Smält samman smör och choklad i MicroPlus kannan.
Låt det svalna
Vispa ägg och socker luftigt i SpeedyChef.
Blanda samman kakao och vetemjöl i MåttoStrö
vänd ner blandningen i äggsmeten med liten degskrapa.
Vänd ner den avsvalnade chokladblandningen.
Det är viktigt att blandningen är helt avsvalnad och att den försiktigt vänds ner inte röres.
Häll smeten i UltraPro 3,3 liter
och grädda i 180 grader i ca 30 min.