Spröda snacks

8 st
1 paket köpt filodeg, brickdeg eller wontondag
8 msk färskost
8 svarta kärnfria oliver

Förvärm ugnen till 200 grader och lägg silikon bakunderlag på en plåt

Rulla ut den kalla degen på Bake-to-basics degunderlag till en diameter på ca 32 cm eller tills degen täcker Crossiant Maker. Lägg degen över Crossiant Maker.

Fyll Bake-to-basics brödkavel  med kallt vatten och rulla från mitten ut mot kanten så att degen skärs i fina lika stora trekanter.

Ta bort överskottsdegen längs kanten med den tillhörande skeden.

Pensla vatten längst ut på varje trekant så att du kan försegla crossianten när du har fyllt den.

Lägg  ca 2 skedar färskost på varje trekant med den tillhörande skeden.
Skiva oliverna och lägg ovanpå färskosten.

Lyft försiktigt den breda delen av trekanten och rulla mot mitten så att det formas 8 stycken crossianter.

Lägg crossianterna på silikon degunderlag. Vispa ihop äggulorna med mjölken och pensla crossianterna med silikon bakpensel.
Grädda i 200 grad
er i ca 10-12 minuter tills crossianterna är gyllengula och spröda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0