Kladdkaka med daimgrädde
200 g | smör |
---|---|
200 g | mörk choklad |
4 st | ägg |
2 dl | strösocker |
2,5 dl | vetemjöl |
1 krm | salt |
Daimgrädde:
2,5 dl | vispgrädde |
---|---|
1,5 msk | kakao |
1,5 msk | florsocker |
2 st | daim, dubbelförpackningar (à 56 g) |
Med daim i kakans gräddiga topping får du en barnsligt god kaka. Gör gärna kladdkakan dagen innan, låt den stå i kylen över natten och toppa med grädden strax innan serveringen.
KAKA:
1) Smält smöret till kakan i MicroPlus kannan i mikron. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt.
2) Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
3) Vispa äggen lätt tillsammans med sockret i SpeedyChef och rör ner chokladsmeten.
4) Blanda mjöl och salt, sikta ner i smeten med MåttochStrö och rör till en jämn massa med liten degskrapa.
5) Häll smeten i Silikon pajformen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14–15 minuter.
6) Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.




DAIMGRÄDDE:
1) Lossa kakan ur formen.
2) Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker i SpeedyChef.
3) Krossa daimen grovt i HerbChopper och vänd ner det mesta i grädden.
4) Bred grädden ovanpå kakan och dekorera med krossad daim.



1) Smält smöret till kakan i MicroPlus kannan i mikron. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt.
2) Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
3) Vispa äggen lätt tillsammans med sockret i SpeedyChef och rör ner chokladsmeten.
4) Blanda mjöl och salt, sikta ner i smeten med MåttochStrö och rör till en jämn massa med liten degskrapa.
5) Häll smeten i Silikon pajformen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14–15 minuter.
6) Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.





1) Lossa kakan ur formen.
2) Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker i SpeedyChef.
3) Krossa daimen grovt i HerbChopper och vänd ner det mesta i grädden.
4) Bred grädden ovanpå kakan och dekorera med krossad daim.



Kommentarer
Trackback