Fläskkarré med scharlottenlökskompott och chokladsås

Huvudrätt för 4 personer

1 kg fläskkarré
2 vitlöksklyftor
50 g mandlar utan skal
3 msk rörsocker
150 g lingon
500 g charlottenlök halverade
1 msk smör
200 g gröna vindruvor, kärnfria och halverade
40 g mörk choklad 70%
1 dl vitt vin
2 dl hönsbuljong
salt och peppar
maizena

Förvärm ugnen till 180 grader.
Mixa vitlök, mandel, rörsocker och 3 msk lingon i HerbChopper
Bred blandningen på karrén
Lägg karrén i UltraPro med blandningen uppåt.
Fördela charlottenlöken runt köttet lägg på locket
Tillaga i ugnen i 1 timme
Tillsätt vindruvorna, resten av lingonen vin och buljonen och tillaga ytterligare 30 minuter.
Tag upp kött och tillbehör ur ultraPro och lägg på locket.

Häll över spadet i en kastrull
sätt på UltraPro på locket och låt köttet vila 15 minuter innan det skärs upp.
Koka upp såsen tillsammans med lite maizena, smaka av med salt, peppar och chokladen.
Servera köttet tillsammans med charlotten kompotten och chokladsåsen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0