Rotfruktsgratäng
Du behöver till 4 port:
300 g jordärtskockor
3 medelstora polkabetor
1 svartrot
2 medelstora morötter
3 vårlökar
1 pkt bacon
250 g kantareller
100 g kassler
2 dl grädd mjölk ( tag hälften vispgrädde/hälften mjölk)
nymalen svartpeppar
100g ädelost
Gör såhär:
Skala och skiva alla rotsaker.

Lägg i hälften av rotsakerna i UltraPro 2 liter
Skiva vårlöken och lägg över, krydda.
Klipp baconet i strimlor
Strimla kasslern tunt och lägg ner bacon, svamp och kassler samt resten av rotsakerna, avsluta med ett lager polkabeta.
Peppra (obs! behöver inte saltas pga sältan från baconet och kasslern).
Häll över gräddmjölken och smula ädelost över.
Sätt in i ugnen i ca 1 timma i 200 grader.
300 g jordärtskockor
3 medelstora polkabetor
1 svartrot
2 medelstora morötter
3 vårlökar
1 pkt bacon
250 g kantareller
100 g kassler
2 dl grädd mjölk ( tag hälften vispgrädde/hälften mjölk)
nymalen svartpeppar
100g ädelost
Gör såhär:
Skala och skiva alla rotsaker.


Lägg i hälften av rotsakerna i UltraPro 2 liter

Skiva vårlöken och lägg över, krydda.
Klipp baconet i strimlor

Strimla kasslern tunt och lägg ner bacon, svamp och kassler samt resten av rotsakerna, avsluta med ett lager polkabeta.
Peppra (obs! behöver inte saltas pga sältan från baconet och kasslern).
Häll över gräddmjölken och smula ädelost över.
Sätt in i ugnen i ca 1 timma i 200 grader.
Kommentarer
Trackback