Mazarinkaka med mandelmassa
Mazarinkaka med mandelmassa
200 g rumstempererat smör
2-3 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
200 g riven mandelmassa
3-4 st bittermandlar (eller några droppar bittermandelolja, smaka dig fram i så fall)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl kall mjölk
Vispa smör och socker poröst.
Riv mandelmassan.
Tillsätt äggen, ett i taget, sedan vaniljsocker och den rivna mandelmassan samt den malda bittermandeln eller droppar av bittermandelarom.
Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner det.
Tillsätt därefter mjölken.
Häll smeten i en Silikon form och grädda i 175 grader, ca 40-50 minuter i nedre delen av ugnen.
Vill man ha glasyr blandas 2 dl florsocker, 3 msk vatten samt ev. några droppar röd karamellfärg, som man stryker på vid servering.
200 g rumstempererat smör
2-3 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
200 g riven mandelmassa
3-4 st bittermandlar (eller några droppar bittermandelolja, smaka dig fram i så fall)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl kall mjölk
Vispa smör och socker poröst.

Riv mandelmassan.

Tillsätt äggen, ett i taget, sedan vaniljsocker och den rivna mandelmassan samt den malda bittermandeln eller droppar av bittermandelarom.
Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner det.

Tillsätt därefter mjölken.
Häll smeten i en Silikon form och grädda i 175 grader, ca 40-50 minuter i nedre delen av ugnen.

Vill man ha glasyr blandas 2 dl florsocker, 3 msk vatten samt ev. några droppar röd karamellfärg, som man stryker på vid servering.
Kommentarer
Trackback