Fiskpinnar
Du behöver till4 pers:
400 g torsk-eller sej fryst i block
2 dl ströbröd
1 uppvispat ägg
1/2 dl vetemjöl
salt
vitpeppar
smör
Gör såhär:
Ta upp fiskblocket från frysen ett par timmar i rumstemperatur innan tillagning, eller tina långsamt i kylen.
Låt fiskblocket vara halvfryst när du panerar, annars faller bitarna lätt isär.
Dela blocket i lagom bitar
Mät upp mjöl, knäck ägget och blanda ströbröd och kryddor i tre Minirundletter.
Lägg fiskbitarna i vetemjöl, sätt på locket och skaka så bitarna blir panerade runt om.
Upprepa i ägget och sedan ströbrödblandningen.
Smält smöret i en stekpanna och stek bitarna runt om tills de är gyllenbruna.
Severa genast med nygjort potatismos
.
400 g torsk-eller sej fryst i block
2 dl ströbröd
1 uppvispat ägg
1/2 dl vetemjöl
salt
vitpeppar
smör
Gör såhär:
Ta upp fiskblocket från frysen ett par timmar i rumstemperatur innan tillagning, eller tina långsamt i kylen.
Låt fiskblocket vara halvfryst när du panerar, annars faller bitarna lätt isär.
Dela blocket i lagom bitar

Mät upp mjöl, knäck ägget och blanda ströbröd och kryddor i tre Minirundletter.

Lägg fiskbitarna i vetemjöl, sätt på locket och skaka så bitarna blir panerade runt om.
Upprepa i ägget och sedan ströbrödblandningen.
Smält smöret i en stekpanna och stek bitarna runt om tills de är gyllenbruna.
Severa genast med nygjort potatismos

Kommentarer
Trackback