Ugnsbakad lax med sprött lock

Välsmakande laxrätt som passar bra med t ex en sallad och dilldressing.

Ingredienser för 4 personer.

1 kg lax

Marinad:
1/2 dl olivolja
1/2 dl citronsaft
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 knippe dill
salt
peppar

Deglock:
1,5 dl mjöl
100 g riven ost
75 g smör
2 msk hackad persilja
salt peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär laxen i tärningar
Ta bort ev ben.
Lägg laxen i UltraPlus Lasagnefat
Pressa citronen på Bake-to-basics Citronset
Skala lök och vitlök och hacka i MiniQuickChef
Skaka ingredienserna till marinaden i Snabbshaker
Häll marinaden över fisken och marinera i 1/2-1 timme.
Riv osten i Multikvarn
Blanda ost, mjöl, salt och peppar i ProBaking
Smula smöret i blandningen.
Hacka persiljan i MiniQuickChef och tillsätt.
Häll blandningen över fisken och grädda i 35 minuter under lock.
Ta av locket de sista 10 minuterna för att få ett gyllene och sprött lock.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0