Ugnsbakad lax med sprött lock
Välsmakande laxrätt som passar bra med t ex en sallad och dilldressing.
Ingredienser för 4 personer.
1 kg lax
Marinad:
1/2 dl olivolja
1/2 dl citronsaft
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 knippe dill
salt
peppar
Deglock:
1,5 dl mjöl
100 g riven ost
75 g smör
2 msk hackad persilja
salt peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär laxen i tärningar
Ta bort ev ben.
Lägg laxen i UltraPlus Lasagnefat
Pressa citronen på Bake-to-basics Citronset
Skala lök och vitlök och hacka i MiniQuickChef
Skaka ingredienserna till marinaden i Snabbshaker
Häll marinaden över fisken och marinera i 1/2-1 timme.
Riv osten i Multikvarn
Blanda ost, mjöl, salt och peppar i ProBaking
Smula smöret i blandningen.
Hacka persiljan i MiniQuickChef och tillsätt.
Häll blandningen över fisken och grädda i 35 minuter under lock.
Ta av locket de sista 10 minuterna för att få ett gyllene och sprött lock.
Ingredienser för 4 personer.
1 kg lax
Marinad:
1/2 dl olivolja
1/2 dl citronsaft
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 knippe dill
salt
peppar
Deglock:
1,5 dl mjöl
100 g riven ost
75 g smör
2 msk hackad persilja
salt peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär laxen i tärningar

Ta bort ev ben.
Lägg laxen i UltraPlus Lasagnefat

Pressa citronen på Bake-to-basics Citronset

Skala lök och vitlök och hacka i MiniQuickChef

Skaka ingredienserna till marinaden i Snabbshaker

Häll marinaden över fisken och marinera i 1/2-1 timme.
Riv osten i Multikvarn

Blanda ost, mjöl, salt och peppar i ProBaking

Smula smöret i blandningen.
Hacka persiljan i MiniQuickChef och tillsätt.
Häll blandningen över fisken och grädda i 35 minuter under lock.
Ta av locket de sista 10 minuterna för att få ett gyllene och sprött lock.
Kommentarer
Trackback