Tomatsallad

4 portioner
  • 300 g små tomater
  • 1 rödlök, skuren i klyftor
  • 1 liten aubergine, skuren i 2 cm kuber
  • 1 dl olivolja
  • 3-5 krm salt
  • 1 burk svarta bönor (400 g)
  • 1 burk stora vita bönor (400 g)
  • 1 kruka basilikablad
  • färsk timjan
  • 200 g fetaost i bitar
  • 1 citron, pressad saft
  • flingsalt
  • svartpeppar
Ugnstemperatur
  • 200º

Gör så här

Lägg tomater, lök och aubergine i en UltraPlus lasagnefat.
Ringla över hälften av olivoljan. Strö på saltet. Sätt in i ugnen 25-30 minuter.

Häll bönorna i ett durkslag.
Spola med kallt vatten.
Lägg bönorna i en skål.
Blanda ner tomater, aubergine, rödlök, basilikablad, timjan och fetaost.

Ringla över citronsaften och resten av olivoljan.
Strö på flingsalt och svartpeppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0