Tomatsallad
4 portioner
- 300 g små tomater
- 1 rödlök, skuren i klyftor
- 1 liten aubergine, skuren i 2 cm kuber
- 1 dl olivolja
- 3-5 krm salt
- 1 burk svarta bönor (400 g)
- 1 burk stora vita bönor (400 g)
- 1 kruka basilikablad
- färsk timjan
- 200 g fetaost i bitar
- 1 citron, pressad saft
- flingsalt
- svartpeppar
Ugnstemperatur
- 200º
Gör så här
Lägg tomater, lök och aubergine i en UltraPlus lasagnefat.
Ringla över hälften av olivoljan. Strö på saltet. Sätt in i ugnen 25-30 minuter.
Häll bönorna i ett durkslag.
Spola med kallt vatten.
Lägg bönorna i en skål.
Blanda ner tomater, aubergine, rödlök, basilikablad, timjan och fetaost.
Ringla över citronsaften och resten av olivoljan.
Strö på flingsalt och svartpeppar.
Kommentarer
Trackback