Marinerad fläskkarré med tomatsalsa
4 portioner
- 4 skivor fläskkarré, ca 500 g, eller
- 4 kycklingfiléer, utbankade
Marinad:
- 2 msk konc äppeljuice
- 2 msk soja
- 3 msk ingefära, skalad, riven
- 1 tsk koriander, malen
- 2 msk olivolja
Tomatsalsa:
- 4 tomater, i tärningar
- 1 rödlök, hackad
- 3-4 msk mango chutney
- 1 dl färsk koriander, hackad
- ½ tsk salt
- 1 krm peppar
Gör så här
Blanda ingredienserna till marinaden i Snabbshakern.
Lägg köttskivorna i en skål och häll på marinaden.
Marinera minst 20 minuter i rumstemperatur (var då noga med att pysa locket) eller 2 timmar i kyl.
Låt köttet stå i rumstemperatur innan det grillas om det har stått i kylen.
Grilla köttet 3-5 minuter på varje sida och håll det varmt i Iso-Duo Servofix.
Hacka tomater, lök och koriander i QuickChef och blanda i övriga ingredienserna till salsan
och smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback