Hallonpaj
Måste ju äta mer hallon nu när hela skogen är full av dem.
Hallonpaj
150 g smör
3/4 dl socker
1 tsk bakpulver
drygt 3 dl vetemjöl
1 ägg
Fyllning:
1 ägg
3/4 dl socker
2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
300 g frysta el färska hallon
Hacka ihop smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en smulig massa i QuickChef.
Tillsätt ägget och arbeta ihop.
Tryck ut degen i en Silikon Pajformform.
Nagga botten med en gaffel och låt stå i kylen minst en timma (viktigt).
Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 200 gradet i 10 minuter.
Skaka ihop ägg, socker, creme fraiche och vaniljsocker i Sabbshakern.
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Grädda pajen i mitten av ugnen i 20 minuter.
Ta ut pajen och fördela hallonen över, tryck till dem lätt.
Grädda i ytterligare ca 10 minuter.
Låt kallna.
Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Hallonpaj
150 g smör
3/4 dl socker
1 tsk bakpulver
drygt 3 dl vetemjöl
1 ägg
Fyllning:
1 ägg
3/4 dl socker
2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
300 g frysta el färska hallon
Hacka ihop smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en smulig massa i QuickChef.

Tillsätt ägget och arbeta ihop.
Tryck ut degen i en Silikon Pajformform.

Nagga botten med en gaffel och låt stå i kylen minst en timma (viktigt).
Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 200 gradet i 10 minuter.
Skaka ihop ägg, socker, creme fraiche och vaniljsocker i Sabbshakern.

Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Grädda pajen i mitten av ugnen i 20 minuter.
Ta ut pajen och fördela hallonen över, tryck till dem lätt.
Grädda i ytterligare ca 10 minuter.
Låt kallna.
Servera med vaniljglass eller vispad grädde.


Kommentarer
Trackback