Rosenbröd

1 pkt jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk socker
1 liter mjöl (1,2 liter)
ev 1 ägg + vallmofrö

smula ned jästen i Snabbshakern
Smält smöret i Micro i MicroPlus kannan
tillsätt mjölken och värm till 37 grader
Häll lite av degspadet över jästen sätt på locket och pys kapsylen,
vänd shakern och pys igen, upprepa flera gånger tills inget pys uppstår.
Mät upp mjöl, socker och salt i Vippskål 3 liter
häll över degspadet och rör om med degskrapan
Sätt på locket, pys och sänk ned i varmt vatten i diskhon,
efter ca 10 minuter poppar locket upp, då är det färdigjäst.
Häll ut degen på degunderlaget
Ta avantiglas och snurra en bulle mot underlaget.
Lägg bullarna på silikon degunderlag 
Ev penslas bullarna med ägg och beströs med vallmofrön
Grädda i 200 grader ca 10 minuter tills de fått fin färg.


Tips: om bullarna ska ätas direkt behövs ingen andra jäsning
men om de ska sparas blir de godast om man jäser dem på plåten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0