Pirog med skinka, ägg och philadelphiaost
Ingredienser
Pirog:6 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
250 g smör
1 ägg
1/2 tsk ättikssprit
2-3 msk vatten
Fyllning:
150 g rökt skinka
2 hårdkokta ägg
3 msk finhackad ättiksgurka
2 msk finhackad gräslök, gärna fryst
1/2 dl vispgrädde
Salt
Peppar
150 g philadelphiaost
|
Gör så här
Jag brukar göra fyllningen först och ställer den i kylskåpet då jag gör pirogen.
Hacka skinkan i QuickChef III.
Dela ägget två gånger i äggdelaren.
Lägg allt i Vippskål 1,5 l.
Blanda i de övriga ingredienserna till fyllningen.
Blanda vetemjöl och salt i Vippskål 3 l.
Finfördela margarinet i mjölet.
Skaka ägg, ättikssprit och vatten i Snabbshakern.
Rör ner detta i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
kavla ut en degen ganska tunnt på degunderlaget,
Ta ut små rundlar med baksidan av minipaj maker
Lägg en rundel i pajmakern och lägg i fyllning, vik ihop.
Lägg pajerna på
Grädda i ugnen ca 10 min i 225 grader
Hacka skinkan i QuickChef III.

Dela ägget två gånger i äggdelaren.

Lägg allt i Vippskål 1,5 l.

Blanda i de övriga ingredienserna till fyllningen.
Blanda vetemjöl och salt i Vippskål 3 l.

Finfördela margarinet i mjölet.
Skaka ägg, ättikssprit och vatten i Snabbshakern.

Rör ner detta i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
kavla ut en degen ganska tunnt på degunderlaget,

Ta ut små rundlar med baksidan av minipaj maker
Lägg en rundel i pajmakern och lägg i fyllning, vik ihop.
Lägg pajerna på

Grädda i ugnen ca 10 min i 225 grader
Kommentarer
Trackback