Pirog med skinka, ägg och philadelphiaost

Ingredienser

Pirog:
6 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
250 g smör
1 ägg
1/2 tsk ättikssprit
2-3 msk vatten

Fyllning:
150 g rökt skinka
2 hårdkokta ägg
3 msk finhackad ättiksgurka
2 msk finhackad gräslök, gärna fryst
1/2 dl vispgrädde
Salt
Peppar
150 g philadelphiaost

 

 

 

 

Gör så här

Jag brukar göra fyllningen först och ställer den i kylskåpet då jag gör pirogen.

Hacka skinkan i QuickChef III.
Dela ägget två gånger i äggdelaren.
Lägg allt i Vippskål 1,5 l.
Blanda i de övriga ingredienserna till fyllningen.


Blanda vetemjöl och salt i Vippskål 3 l.
Finfördela margarinet i mjölet. 
Skaka ägg, ättikssprit och vatten i Snabbshakern.
Rör ner detta i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.


kavla ut en degen ganska tunnt på degunderlaget,
Ta ut små rundlar med baksidan av minipaj maker
Lägg en rundel i pajmakern och lägg i fyllning, vik ihop.
Lägg pajerna på
Grädda i ugnen ca 10 min i 225 grader

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0