Mustig gulaschgryta

Mustig gulaschgryta


Ingredienser:
8 personer

3 kg högrev eller benfri märgpipa 

4 st gula lökar

2 tsk salt

2 msk paprikapulver

1 st citron, finrivet skal

2 tsk torkad timjan

1 tsk torkad mejram

4 st vitlöksklyftor

2 tsk stött kummin, hel

1 tsk cayennepeppar  

5 dl vatten
 
4 st mörk oxbuljong, tärningar

8 st paprika, gul och röd 


Tillagning

Den mustiga gulaschgrytan värmer gott och passar både till vardag och fest. 
Servera med nybakat bröd, en klick yoghurt och ett kraftigt rödvin.
.
1. Skär köttet i bitar, ca 2 x 2 cm. och lägg det i UltraPlus 5 liter.
2. Skala och grovhacka löken i QuickChef III, lägg den i grytan tillsammans med kryddorna. 
3. Sätt i ugn 200 grader med lock 1 1/2–2 timmar tills köttet är riktigt mört. 
4. Strimla röd och gul paprika i QuickChef III och lägg i grytan de 5 sista minuterna.
    Servera med bröd och yoghurt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0