Mustig gulaschgryta

Ingredienser:
8 personer
3 kg högrev eller benfri märgpipa
4 st gula lökar
2 tsk salt
2 msk paprikapulver
1 st citron, finrivet skal
2 tsk torkad timjan
1 tsk torkad mejram
4 st vitlöksklyftor
2 tsk stött kummin, hel
1 tsk cayennepeppar
5 dl vatten
4 st mörk oxbuljong, tärningar
8 st paprika, gul och röd
Tillagning
Den mustiga gulaschgrytan värmer gott och passar både till vardag och fest.
Servera med nybakat bröd, en klick yoghurt och ett kraftigt rödvin.
.
1. Skär köttet i bitar, ca 2 x 2 cm. och lägg det i UltraPlus 5 liter.
2. Skala och grovhacka löken i QuickChef III, lägg den i grytan tillsammans med kryddorna.
3. Sätt i ugn 200 grader med lock 1 1/2–2 timmar tills köttet är riktigt mört.
4. Strimla röd och gul paprika i QuickChef III och lägg i grytan de 5 sista minuterna.
Servera med bröd och yoghurt.
Kommentarer
Trackback