Fettisdag!

I dag är det fettisdagen, och då måste det ätas Semlor.
Eller hur?
Och vår blogg måste presentera ett recept på Semla.

Ingredienser till ca 40 bullar.

15 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk salt
1 tsk bakpulver (kan uteslutas)
(smaksättning t.ex. 3 tsk kardemumma, kanel eller vaniljsocker)
200 g smör
6 dl mjölk (eller 3 dl mjölk och 3 dl vatten)
100 g jäst

Mät upp de torra ingredienserna i Bake-to-basics skål 3 liter
Smält smöret i MicroPlus kannan
Häll på mjölken och värm till 37 grader.
Smula jästen i Snabbshakern
häll på lite av degspadet, sätt på locket och pys, vänd uppochned och pys igen, upprepa tills inget pys längre hörs.
Skaka till jästen är upplöst.
Häll över jäst och degspad över de torra ingredienserna
och blanda väl med Degskrapan
Sätt på locket på degskålen och pys locket.
sätt ner i varmt vatten i diskhon, efter ca 10 minuter poppar locket upp och degen är färdigjäst.
Häll upp degen på degunderlaget.
Nyp en bit deg med ett glas
surra en rund bulle och luft den hjälp av degskrapan till silkon bakunderlag
Grädda i 220 grader i 20 minuter.


4 bullar
1 dl mandelmassa
2 dl vispgrädde
florsocker

Skär av locket på bullarna
Riv mandelmassan med Multikvarn
fyll bullen med massan
Visp grädden i SpeedyChef
Lägg på grädden och locket och pudra florsocker över.

Naturligtvis ska den idag ätas med varm mjölk,
värm dock inte mjölken i micron, det är inte nyttigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0