Pepparkakskola
Pepparkakskola
Ingredienser
2 dl socker
2 dl ljussirap
0,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
100 gram smör
1 msk kanel
1 msk mald ingefära
1 msk mald nejlika
Lägg alla ingredienser i en gryta.
Koka i 20 minuter, rör om med jämna mellanrum.
Gör kulprovet: Doppa en droppe smet i ett glas med kallt vatten. Går det att forma en kula av smeten är den klar. Om inte låt smeten koka en stund till.
Häll upp smeten i en sköljd silikonform.
Ställ den svalt i en timme.
När smeten svalnat. Klipp den i 2 centimeter stora rutor.
Slå in kolan i smörpapper.
Ingredienser
2 dl socker
2 dl ljussirap
0,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
100 gram smör
1 msk kanel
1 msk mald ingefära
1 msk mald nejlika
Lägg alla ingredienser i en gryta.

Koka i 20 minuter, rör om med jämna mellanrum.
Gör kulprovet: Doppa en droppe smet i ett glas med kallt vatten. Går det att forma en kula av smeten är den klar. Om inte låt smeten koka en stund till.
Häll upp smeten i en sköljd silikonform.

Ställ den svalt i en timme.
När smeten svalnat. Klipp den i 2 centimeter stora rutor.
Slå in kolan i smörpapper.
Kommentarer
Trackback