Pepparkaks kladdkaka
Pepparkaks kladdkaka
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen nejlika
1 dl vispgrädde
1 msk glögg
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i Microplus kannan
Vispa ägg och socker pösigt i SpeedyChef
Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika i MåttoStrö
Sikta försiktigt ner blandningen i äggsmeten och rör om med Liten Degskrapa.
Vänd ner smöret.
Häll smeten i Silikon Pajform.
Grädda kladdpepparkakan i mitten av ugnen ca 9-10 minuter.
Låt svalna.
Vispa 1 dl grädde i SpeedyChef och låt en msk glögg rinna ner genom hålet i veven
Sikta över kakao vid servering och servera med glöggrädde.
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen nejlika
1 dl vispgrädde
1 msk glögg
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i Microplus kannan

Vispa ägg och socker pösigt i SpeedyChef

Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika i MåttoStrö

Sikta försiktigt ner blandningen i äggsmeten och rör om med Liten Degskrapa.

Vänd ner smöret.
Häll smeten i Silikon Pajform.

Grädda kladdpepparkakan i mitten av ugnen ca 9-10 minuter.
Låt svalna.
Vispa 1 dl grädde i SpeedyChef och låt en msk glögg rinna ner genom hålet i veven
Sikta över kakao vid servering och servera med glöggrädde.
Kommentarer
Trackback