Mjuk mjölkchokladkola

Mjuk mjölkchokladkola
50 g smör
3 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
100 gram hackad mjölkchoklad (eller någon annan choklad du gillar, tex Mörk choklad med chili.)

Smält smöret i en tjockbottnad gryta.
Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock ca 20-30 minuter och rör om då och då.
Kolan är klar när smeten klarar kulprovet
(häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg till hård).
Ta grytan från värmen och vänta tills den slutat bubbla. 
Blanda ner den hackade chokladen och rör tills den har smält.
Häll upp smeten i en liten form klädd med smörpapper
Låt den kallna och skär i bitar. Förvaras kallt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0