Tupperware Nordic i 47 år


I år firar Tupperware Nordic A/S sin
47-årsdag!

Tupperware Nordic A/S har i 45 år levererat unika produkter till kunderna i Norden och är kända för hög kvalitet och fin design. Tupperware-produkter har följt tidens trender och många av produkterna är populära än idag.

På 60-talet var Matskålar och 6 Portionsskålar i färgerna matt ljusgrönt, rosa, orange, gult, blått och vitt speciellt populära bland kunderna. Till detta hörde Bägare i matchande färger och i olika storlekar. Den största Bägaren användes ofta som stänkflaska till strykjärnet. Wonderskålarna introducerades också på 60-talet och de praktiska skålarna till förvaring och servering är fortfarande mycket efterfrågade idag. De fina Wonderskålarna kan du få i fina sommarfärger till födelsedagspris i födelsedagsveckan.

På 70-talet var färgen sandalwood, en ljusbrun färg, speciellt modern. Många av Tupperware-produkterna introducerades i den eftertraktade färgen såsom Servofix. Servofix introducerades på 70-talet och kunderna var mycket begeistrade över att de genom att använda produkten kunde spara på el-räkningen. Den populära produkten användes av många för att göra färdigt risgrynsgröten och hålla grönsakerna varma. Produkten Servelett introducerades också på 70-talet i färgen sandalwood, en produkt som är lämplig till förvaring och servering av smör, margarin, ost m m.

På 80-talet blev en ny färg modern. Färgen hette ”burned orange” och den användes bl a till produkten Paraten. Paraten var en skål med ett lock som kunde användas som tallrik. Den var tillverkad av ett kraftigare material än de övriga Tupperware-produkterna på marknaden och blev bland de mest populäraste produkterna på 80-talet.

I takt med en stigande miljömedvetenhet bland kunderna på 90-talet började Tupperware att återanvända material från defekta Tupperware-produkter för att producera produkter som inte skulle användas till matvaror. De nordiska kunderna kunde t ex köpa en Tupperware fönsterskrapa, sopborste och skyffel, påshållare och vinställ i miljövänligt återvinningsmaterial.

De första Tuppeware-produkterna revolutionerade när det gäller förvaring och tillberedning av matvaror och Tupperware-produkter står än idag för kreativ design och kvalitet. I en värld under konstant förändring kommer Tupperware Nordic A/S att fortsätta leverera tidsenliga produkter som uppfyller de nordiska kundernas behov.

Uppfinnaren och igångsättaren Earl Tupper från Berlin, New Hampshire, uppfann och utvecklade det material som idag är grunden för de världsberömda plastprodukterna. I juni månad fyller Earl Tupper 100 år.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0