Tupperware bröd



5 gram jäst (Ja, det ska bara vara 5 gram)
8 dl kallt vatten
1 msk salt
900 g vetemjöl (16 dl)
kan bytas till dinkelmjöl, vanligt eller fullkorn men tillsätt då 2 msk olivolja, i brödet och jäs minst 10 timmar.


Blanda alla ingredienser i en tät Tupperware skål.
Häll i vattnet först och lös jästen, tillsätt salt och mjöl, sätt på locket, skaka innehållet och ställ svalt.
Låt jäsa minst 6 men högst 20 timmar
Om man jäser det i kylskåp ska man ta fram det i rumstempratur 1 timme innan det ska gräddas i ugnen.
Degen ska vara en gröt, inte som en vanlig deg.
Häll degen i Ultra Plus lasagnefat ochg rädda i 230 grader i 40 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0