Tina räkor i Servofix

Lägg 500 gram frusna räkor med skal i insatsen till Servofix.
Ställ insatsen med räkorna i diskhon och häll kokande vatten direkt över och låt vattnet rinna genom.
Sätt insatsen i behållaren och sätt på locket.
Låt stå i 10 minuter.
Nu har du perfekt upptinade räkor, kalla och med all smak kvar. Kan lätt förväxlas med färska räkor.

Kommentarer
Postat av: Annika

tyvärr ska man inte hälla varmt eller kokande vatten på räkor, de blir sega då, även om de är frusna

det är bättre att spola dem i kallt vatten de tinar fort ändå och de behåller smak o spänst

2010-08-06 @ 14:29:13
URL: http://joann.se/annika
Postat av: Gunila

Annika har helt fel!

Räkor är infrusna i "vattenglasering" de fryses i Gyrofrys där det är extrem låg temperatur (minns inte hur många grader nu) och med väldigt hög luftfuktighet, det är en vattendimma och den bildar ett skal utanpå räkskalet. När man häller varmvattnet på räkorna så är det bara ishöljet som tar emot värmen. Om man tinar räkorna i Servofix så får man räkor som kan förväxlas med färska räkor. Jag rekommenderar Annika att prova,

Om man gör misstaget att låta räkorna ligga kvar i det varma vattnet så blir de sega men det gör man ju inte, de blir nästan lika hämska som microtinade räkor.

2010-08-06 @ 18:34:15
Postat av: Anneli

Det var länge sen det skrevs här men jag måste få kommentera efter att ha surfat in här och provat trixet med kokt vatten över frusna räkorna i servofixen; det funkar UTMÄRKT!! Tack för utomordentligt välbehövligt tips!! (Jag hade dessutom inte tio minuter på mig och lät därmed vattnet rinna över räkorna ner i behållaren för att vara kvar under dem och efter en kort kort stund var de som färska och inte sega. =) Självklart får man då se till att inte ha för mycket vatten så det når räkorna och segheten slår till ;) )

2013-04-01 @ 10:32:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0