Hallon-spritzer och Iskallt hallonte

Sommarinspiration

 

Hallon-spritzer

Ingredienser:
150 g hallon
1 dl äppeljuice
1 msk honung
1 msk limesaft (kan ersättas med citronsaft)
5 dl tonicvatten
Limeskivor (kan ersättas med citronskivor)
Häll hallon, äppeljuice och honung i en liten kastrull. Koka upp, skruva ner värmen och låt småputtra i 5 min. Filtrera blandningen genom en finmaskig sil. Tryck väl för att få med all saft.
Blanda saften med limesaft och tonicvatten. Häll i Avanti Kanna och fyll med is och skivor av lime eller carambole.
Hallondrinken är brusande och uppfriskande. Den har en svag sötma av honung och har ett stänk av syrlig limesmak.

Iskallt hallonte
250 g hallon
1 obesprutad apelsin
3 msk honung
1,5 msk jasminte-blad
1,5 liter vatten
Citronskivor
Puréa hallonen i Quick Chef. Filtrera dem genom en finmaskig sil. Riv det yttersta orange av skalet på en apelsin och lägg det rivna skalet åt sidan. Skölj och pressa apelsinen.
Häll apelsinsaft och rivet apelsinskal i en kastrull tillsammans med honung och vatten. Koka upp och tillsätt tebladen. Ta bort kastrullen från värmen och låt teet dra i tre minuter. Sila teblade och häll teet i Avanti Kanna tillsammans med hallonpurén. Blanda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0