GRAVITY´s BULLAR
GRAVITY´s BULLAR
150 g smör
5 dl mjölk
1 pkt gäst för söta degar
1 dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
12-13 dl vetemjöl
Fyllning görs enkelt i Mini Quick chef
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk kanel
Alternativ Vaniljkräm. Gör då ett tryck med Spritspåse alt Squeeze-it.
Mät upp mjölet i 538 Måttåmix, häll över i 564 Maxi vispskål alt. Blanda ner socker, salt, kardemumma och bakpulver.
Smält smöret i 1509 Microplus kanna, fyll på med mjölken och värm i mikrovågsugnen degvätskan fingervarm. Lös upp jästen i degvätskan och häll över i vispskålen.
Blanda degen med 564 Silikon skrapa, sätt på locket och pys vispskålen. Sätt vispskålen i varmt vatten i diskhon för att degen skall jäsa i ca 10-12 min. Locket ”hoppar” av när det är färdigjäst.
Lägg fyllningen i 561 Spritspåsen eller 577 Squeeze-it och sätt på den raka syllen.
När degen är färdigjäst hälls den över på 559 Degunderlag och du börjar rulla bullar med hjälp av Avanti Sugrörsglas. Flytta varje bulle till plåten, det blir ca 30 bullar.
Ta Spritspåsen och stick i varje bulle och kläm i lite fyllning, du kan göra 4-5 stick.
Sen penslar du med ägget och om du vill strör över pärlsocker.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader ca 8-10 minuter.
TIPS: använd Silikonform rund och gör två ”Gravity´s Pricke Kaka”. Då häller du degen direkt från bunken i formen och gör så många stick med fyllning som du vill ha. Grädda i neder delen av ungen på 200 grader ca 20 min.
Lycka till!