Choklad är nyttigt!!!

 

Chokladdröm (bakad i Silikonform Rund 2,4 lIngredienser för 6-8 personer

200 g mörk choklad
200 g smör
2 1/4 dl socker
6 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/4 dl mjöl

• Hacka chokladen. Lägg choklad och smör i MicroPlus Kannan och smält i mikrovågsugn.
• Vispa socker och ägg i Mått och Mix. Tillsätt chokladblandningen, vaniljsocker och mjöl och blanda smeten.
• Häll smeten i Silikonform Rund och grädda i 22 min i en förvärmd ugn i 190°C.
• Ta ut kakan ur ugnen. Den ser inte färdigbakad ut i mitten, men det är helt normalt. Låt kakan svalna helt innan den tas ut ur formen.

l

Orangetryffel (gjorda i Silikonform 19 toppar)

100 g mörk choklad
100 g osaltat smör
1 äggula
1 msk grädde
Finrivet skal av 1 apelsin

Överdrag: 50 g mörk choklad

• Lägg chokladen i MicroPlus Kannan och smält i mikrovågsugn.
• Rör ner smöret lite åt gången med Vispen.
• Tillsätt äggula, grädde och apelsinskal och blanda till en jämn smet.
• Häll smeten i Silikonform 19 Toppar och ställ i frysen.
• När chokladen har stelnat hälls lite smält choklad över.
• Ställ tillbaka formen i frysen.
• Servera iskalla.

Nougatkonfekt (gjorda i Silikonform 19 Toppar)

100 g mjuk nougat
50 g mörk choklad
50 g hackade hasselnötter
40 g hackade pomeransskal

• Lägg nougat och choklad i MicroPlus Kannan och smält i mikrovågsugn.
• Nötter och pomeransskal blandas i. Kan ev hackas i Quick Chef.
• Häll smeten i hålen i Silikonform 19 Toppar.
• Ställ i kylskåp.

* l

Bailey tryffel (gjorda i Silikonform 19 Toppar)

180 g mjuk nougat
50 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g osaltat smör
1 apelsin
1 citron
Baileys

• Häll grädden i MicroPlus Kannan och värm till kokpunkten i mikrovågsugnen, låt svalna lite.
• Riv skalet av ½ apelsin och ½ citron.
• Vispa nougat, choklad och skal från citrusfrukterna i grädden med Vispen.
• Vispa ner smöret och smaka av med Baileys.
• Fyll tryffeln i Silikonform 19 Toppar.

Hemlagad choklad: (gjorda i Silikonform 19 Toppar)

• Lägg choklad i MicroPlus Kannan och smält i mikrovågsugn.
• Använd Silikon Pensel till att smörja varje hål i Silikonform 19 Toppar med choklad. Ställ till kylning.
• Smörj på ett nytt lager choklad och låt svalna. Det ska vara ca 3 lager choklad så att skalet är så pass tjockt att det inte går sönder när man trycker ut chokladen.
• Häll fyllning i vardera hål. Om det är något som ska stelna, ställs det i kylskåp.
• Smörj till sist med choklad och ställ i kylskåp.
• När chokladen har stelnat trycks chokladen ut.
• Smörj ev lite choklad på toppen och garnera.

Förslag till fyllning:

• Marsipan
• Marsipan med cognac
• Marsipan och nougat
• Tryffel med Baileys
• Tryffel med apelsin
• Marsipan med Nescafé och whisky (Irish Coffee)
• Marsipan med mixade aprikoser och Grand Marnier
• Marsipan med mixade tranbär och Grand Marnier


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0