Chili chokladkaka
Ingredienser:
9 ägg
250 g smör
2,75 dl florsocker
250 g mörk choklad minst 57%
1 inlagd jalapeno (efter temperament)
100 g mörk choklad
Smält smör och 250 g choklad i microugn
Skilj äggvitor från äggulor.
Vispa äggulor och florsocker luftigt
Äggvitor vispas hårt.
Choklad och äggsmet vänds med hårdvispade äggvitor.
Hälften av smeten gräddas i rund form (minst 2 liter) vid 160 grader i 35 minuter.
Den andra hälften vänds med 100 g smält choklad samt chili skuren i mycket små tärningar.
Den gräddade choklad botten svalnar och chokladsmeten med chili fördelas på hela kakan.
Kakan ställs i kyl minst 4 timmar så att den är lätt att skära.
Strö över färsk chili skuren i mindre bitar - det smakar härligt och ser fint ut.
Du kan med fördel servera glass eller chilisorbet till.
Hej hej!
Läs gärna min blogg om allt mellan himmel och José :)
det därlät jevligt gott!