Wienerlängd
Wienerlängd
Nr 534 Snabbshaker Vispa ihop ½ liter mjölk + marzanpulver
Nr 1509 MicroPlusKanna 200 gr margarin
2½ dl mjölk, fingervarmt
Nr 582 B-to-B Vispskål häll i mjölkblandningen och rör ner
1 paket jäst
1 ägg
½ dl socker
Optimum Måttsked 1 tsk Kardemumma
½ tsk salt
Nr 544 Måttset 6-8 dl vetemjöl
Nr 1473 Rörsked att röra med
Rör om ordentligt, sätt på locket på B-to-B Vispskålen och placera skålen i varmt vatten i diskhon. Låt jäsa ca 12 min. Därefter rör om degen med Rörskeden, så att luften försvinner
Nr 559 Degunderlag Häll hälften av degen på Degunderlaget
Nr 558 Brödkavel Fyll den med varmt vatten. Kavla ut degen i långpannestorlek. Håll Degunderlaget över smord långpanna och låt degen fylla formen. Kläm ut degen med Rörskeden så att den blir slät och täcker hela långpannan.
Häll över marzansåsen. Kavla ut resten av degen.
Nr 512 Mått&Strö Strö över färdigblandad kanel och socker
Nr 1406 Multikvarn Riv 100 – 125 gram mandelmassa grovt, strö över. Rulla ihop degen med 2 Rörskedar. Skär smala bullar och lägg dem ovanpå marzansåsen. Försök att täcka hela plåten
JÄS EN STUND
Multibägare Skaka 1 st ägg för pensling
Grädda i 200-225 gr till gyllenbrun färg
Nr 512 Mått&Strö Sikta över lite florsocker på det färdiga brödet