Wienerlängd

Wienerlängd

 

 

Nr 534 Snabbshaker            Vispa ihop ½ liter mjölk + marzanpulver

 

Nr 1509 MicroPlusKanna    200 gr margarin

                                            2½ dl mjölk, fingervarmt

 

Nr 582 B-to-B Vispskål      häll i mjölkblandningen och rör ner

                                            1 paket jäst

                                            1 ägg

                                            ½ dl socker

 

Optimum Måttsked              1 tsk Kardemumma

                                            ½ tsk salt

 

Nr 544 Måttset                    6-8 dl vetemjöl

 

Nr 1473 Rörsked                att röra med

 

Rör om ordentligt, sätt på locket på B-to-B Vispskålen och placera skålen i varmt vatten i diskhon. Låt jäsa ca 12 min. Därefter rör om degen med Rörskeden, så att luften försvinner

 

Nr 559 Degunderlag            Häll hälften av degen på Degunderlaget

 

Nr 558 Brödkavel                Fyll den med varmt vatten. Kavla ut degen i långpannestorlek. Håll Degunderlaget över smord långpanna och låt degen fylla formen. Kläm ut degen med Rörskeden så att den blir slät och täcker hela långpannan.

Häll över marzansåsen. Kavla ut resten av degen.

 

Nr 512 Mått&Strö               Strö över färdigblandad kanel och socker

 

Nr 1406 Multikvarn             Riv 100 – 125 gram mandelmassa grovt, strö över. Rulla ihop degen med 2 Rörskedar. Skär smala bullar och lägg dem ovanpå marzansåsen. Försök att täcka hela plåten

                                            JÄS EN STUND

 

Multibägare                          Skaka 1 st ägg för pensling

                                            Grädda i 200-225 gr till gyllenbrun färg

 

Nr 512 Mått&Strö               Sikta över lite florsocker på det färdiga brödet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0