Yoghurtmarinerad fläskfilé med bön- och citronsallad
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bön- och citronsallad
4 portioner
600 g fläskfilé
Marinad:
2 citroner
1 dl turkisk matyoghurt
2 vitlöksklyftor
1 grön jalapeno
1 kruka persilja
1 msk olja
Bön- och citronsallad:
500 g kokt potatis
2 citroner (samma som tilll marinaden)
200 g haricots verts
50 g svarta oliver
2 msk olivolja
salt och peppar
flingsalt
Gör så här:
Riv citronskalet på citruspressens rivjärn över Bake-to-Basics Måttomix och spara resten av citronerna till salladen. Pressa vitlöken i Vitlökspressen och hacka jalapeno och persilja i Herb Chopper Blanda alla ingredienserna till marinaden, sätt på locket och skaka.
Putsa filen från hinnor och lägg den i en rund skål med klassiskt Tupperware lock häll över marinaden, sätt på locket och pys. Marinera köttet i kyl i 1 timme. (Utan 100% tätt lock minst 3 timmar)
Lägg filen i Ultra Plus 3 liter och stek i 40 minuter i 200 grader.
Skiva potatisen i äggdelaren. Skala citronerna med citrusskalaren så allt det vita kommer bort, och skiva dem i tunna skivor.
Blanda potatis, citron, bönor och oliver med olivolja,salt och peppar.
Skär filén i skivor och strö flingsalt över.
Servera
4 portioner
600 g fläskfilé
Marinad:
2 citroner
1 dl turkisk matyoghurt
2 vitlöksklyftor
1 grön jalapeno
1 kruka persilja
1 msk olja
Bön- och citronsallad:
500 g kokt potatis
2 citroner (samma som tilll marinaden)
200 g haricots verts
50 g svarta oliver
2 msk olivolja
salt och peppar
flingsalt
Gör så här:
Riv citronskalet på citruspressens rivjärn över Bake-to-Basics Måttomix och spara resten av citronerna till salladen. Pressa vitlöken i Vitlökspressen och hacka jalapeno och persilja i Herb Chopper Blanda alla ingredienserna till marinaden, sätt på locket och skaka.
Putsa filen från hinnor och lägg den i en rund skål med klassiskt Tupperware lock häll över marinaden, sätt på locket och pys. Marinera köttet i kyl i 1 timme. (Utan 100% tätt lock minst 3 timmar)
Lägg filen i Ultra Plus 3 liter och stek i 40 minuter i 200 grader.
Skiva potatisen i äggdelaren. Skala citronerna med citrusskalaren så allt det vita kommer bort, och skiva dem i tunna skivor.
Blanda potatis, citron, bönor och oliver med olivolja,salt och peppar.
Skär filén i skivor och strö flingsalt över.
Servera
Kommentarer
Trackback