Julköttbullar
Mammas köttbullar i all ära, men har du provat de här?
Plastmorfars Köttbullar!
1 dl ströbröd
1 1/2 dl vispgrädde
6 små gula lök
3 ägg
1 msk salt
1 tsk malen kryddpeppar
smör till stekning
Hacka lökarna fint i Herb Chopper
Blanda färsen, ägg, salt och kryddpeppar.
Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.
Häll smeten i Spritspåsen och klicka ut jämna köttbullar på degunderlaget, eller trilla dem till fina bullar
Stek dem några i taget, i smör. Skaka pannan så att de blir jämnt brynta.
Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta, 5-10 min.
Eller klicka ut dem direkt i UltraPlus Lasagnefat och sätt in i ugn 200 grader i 30 minuter.



Plastmorfars Köttbullar!
Ingredienser
200 st
3000 g köttfärs 70% nöt-30% fläsk1 dl ströbröd
1 1/2 dl vispgrädde
6 små gula lök
3 ägg
1 msk salt
1 tsk malen kryddpeppar
smör till stekning
Gör så här
Blanda ströbröd med grädde. Låt det svälla 5-10 min.Hacka lökarna fint i Herb Chopper
Blanda färsen, ägg, salt och kryddpeppar.
Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.
Häll smeten i Spritspåsen och klicka ut jämna köttbullar på degunderlaget, eller trilla dem till fina bullar
Stek dem några i taget, i smör. Skaka pannan så att de blir jämnt brynta.
Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta, 5-10 min.
Eller klicka ut dem direkt i UltraPlus Lasagnefat och sätt in i ugn 200 grader i 30 minuter.



Kommentarer
Trackback