Bring it on!


Stein-Ove från Tupperware Nordic och Anna.Lena Ludwig från Birka

T-Bar


Gästgåva till alla gäster vecka 45


Limemarinerade ankbröst

Limemarinerade ankbröst
2 ankbröst
Marinad:
saft och skal från en lime
2 msk soja
2 tsk ingefära
Tillbehör:
2 rödlök
1 vitlöksklyfta
½ kg färsk spenat
250 g kinesiska äggnudlar

Ta bort skinnet från ankbrösten.
Blanda samman ingredienserna till marinaden i marinetten och lägg i ankbrösten.
Låt marinera i minst en timme, i kylskåpet.
Ta upp ankbrösten och låt dem rinna av, spara resten av marinaden. 
Lägg ankbrösten i UltraPro, in i 200 grader varm ugn tills de är genomstekta, 20-25 min.
Strimla rödlöken och stek denna, tillsammans med pressad vitlök, i en stekpanna.
Tillsätt marinaden som blev över och koka upp. Vänd ner spenaten.

Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och vänd ner de färdigkokta nudlarna i spenatblandningen.
Skär ankbrösten i tunna skivor och servera med nudlarna.


Avokadomousse

Avokadomousse
2 avokado
1 msk gelepulver
2 msk citron- eller limesaft.
En näve färsk basilika eller andra kryddörter.
Salt och peppar

Skär avokadorna på längs och ta ur kärnan.
Skrapa ut avokadoköttet och mixa i QuickChef III
Pressa citronen eller limen på b-t-b Citruspress
Hacka basilikan i HerbChopper
Rör ihop citronsaft, basilika, gelepulver och avokadomoset.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela avokadomoussen i någon av portionsformarna i Julklappsmagasinet  http://tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Nordics/SE/2010/Trycksaker/T161/
Sätt på lock och ställ in i frysen till dess att de stelnat (ca 45 min).
Servera direkt i skålarna eller vänd upp moussen på en tallrik och dekorera med färsk basilika.


Chokladfröjd

http://tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Nordics/SE/2010/Trycksaker/1044074/

Nu har novembers Flyers kommit. Kolla in alla goda chokladrecept

Caesarsallad

Caesarsallad
2 pers

1 romansalladshuvud
2 kycklinglårfiléer
salt, peppar och någon god kycklingkrydda
1/2 paket bacon
5 champinjoner
1 rejäl skiva surdegsbröd, eller annat bröd lämpligt för krutonger
1 ägg

Dressing:
1 ägg
1/2 dl olivolja
ca 1 msk rödvinsvinäger
4 sardeller
1/2 dl riven parmesanost
1/2 dl hackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Stek kycklingen och bakon med kryddor i UltraPro och låt svalna.
Koka ägget och kyl.
Skiva ägg och champinjoner i äggdelaren.
Skölj, slunga och dela salladsbladen,
Koka ägget till dressingen 1 minut.
Blanda innehållet med övriga ingredienser till dressingen och mixa i HerbChopper.
Om dressingen blir för tjock kan man tillsätta vatten.

Servera salladen med champinjonskivor, ägg och kycklingen på toppen.
Ringla över dressing och toppa med knaperstekt bacon och krutonger.

Varm fetaost sallad

Ingredienser, 4 port.

1 paket fetaost (150 g)
2 tomater
1 vitlöksklyfta
ca. 2 tsk olivolja
Basilika (gärna färsk)

 

  • Tärna fetaosten och tomaterna.
  • Blanda ihop med pressad vitlök och basilika.
  • Portionera ut i ugnfasta portionsformar.
  • Ringla över olivolja.
  • Gratinera i ugnen på 200 grader i 5-10 min.

Jag vill ha!

http://www.philips.se/c/strykjaern/8500-series-1.6-l-gc8520_02/prd/
Den här ska jag jobba för attt få!
Vill du också ha?
Klicka på rutan längst ned till höger och kolla filmen

Grattis Elin!

Vi gratulerar vår nyaste konsulent i Team Gravity till 2:a plats på Birkas topplista!

MAGIC WEEK 45

Det har just anlänt ett brev till Team Gravitys högkvarter från Tupperware Nordic.
Nu har Kent ett magiskt trollspö!
Med det ska han göra oss magiska inför MAGIC WEEK 45.
Vi har nu fått reda på en fantastisk gåva som alla aktiva i vecka 45 kan få.
Vill du veta mer om vad det är och vad du ska göra så ring på telefontiden så får du all information.


Julmagasinet

Nu finns julmagasinet på www.tupperware.se
Det börjar gälla nu!
Min favoritserie Exclusive med många olika produkter
Fina muggar och skålar på fot i Allegraserien
Hello Kitty motiv på Optimum
Kvartett, columbus oxh mycket annat.

Kokostoppar


Ingredienser:

50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
5 ½ dl kokosflingor
1.5 msk citronsaft

Dekoration:
150g  choklad av god kvalité

Gör så här:

1. Värm ugnen till 175grader.
2.Smält smöret i Microplus kannan och rör ner alla övriga övriga ingredienser.
3. Häll smeten i Squeezit, montera största tyllen och tryck ut toppar på Silikon bakunderlag
4. Grädda topparna gyllene i mitten av ugnen cirka 15minuter.
5.Låt kakorna svalna helt.
6. Smält chokladen i microPlus kannan, fyll Squieezit och montera minsta tyllen.
7. Dekorera kakorna med ett rutnät av choklad.

Muffins med jordgubbar

Ingredienser:

100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
250 g Jordgubbar,
om du använder frysta jordgubbar så låt dem tina först i ett durkslag så att saften rinner av
Gör så här:

1.Ingredienser:

100g smör
2 dl mjölk
2ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:
250 g Jordgubbar,funkar även med frysta,låt de tinas först och sila bort saften.

Gör så här:

1. Värm ugnen till 175grader.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken.
3. Vispa ägg,strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
4. Rör ner den ljumma mjölken.
5. Blanda vetemjöl,bakpulver,salt och sikta ner det i smeten.
6. Fyll Silikon muffinsformarna så botten täcks,
sedan lägger du 3st jordgubbar och fyller 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20minuter eller tills de fått lite färg.

Muffins

Ingredienser:

3ägg
2½ dl strösocker
1tsk vaniljsocker
100g smör
1dl mjölk
3½dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1nypa salt
valfria chokladbitar, hackade
Gör så här:

1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Vispa ägg,strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt i SpeedyChef
3.Smält smöret i MicroPlus kannan
4.Häll i smör och mjölken och i äggsmeten.
5.Sikta vetemjöl,bakpulver och salt med MåttoStrö och vänd försiktigt ner det i smeten med liten degskrapa.
6. Fyll silikon muffinsformar till 1/3 med smet, lägg i hackad choklad så det täcker och sedan
fyller du till 2/3 med smet.
7.Grädda i mitten av ugnen i cirka 15minuter.Låt svalna.


Fläskkarré med scharlottenlökskompott och chokladsås

Huvudrätt för 4 personer

1 kg fläskkarré
2 vitlöksklyftor
50 g mandlar utan skal
3 msk rörsocker
150 g lingon
500 g charlottenlök halverade
1 msk smör
200 g gröna vindruvor, kärnfria och halverade
40 g mörk choklad 70%
1 dl vitt vin
2 dl hönsbuljong
salt och peppar
maizena

Förvärm ugnen till 180 grader.
Mixa vitlök, mandel, rörsocker och 3 msk lingon i HerbChopper
Bred blandningen på karrén
Lägg karrén i UltraPro med blandningen uppåt.
Fördela charlottenlöken runt köttet lägg på locket
Tillaga i ugnen i 1 timme
Tillsätt vindruvorna, resten av lingonen vin och buljonen och tillaga ytterligare 30 minuter.
Tag upp kött och tillbehör ur ultraPro och lägg på locket.

Häll över spadet i en kastrull
sätt på UltraPro på locket och låt köttet vila 15 minuter innan det skärs upp.
Koka upp såsen tillsammans med lite maizena, smaka av med salt, peppar och chokladen.
Servera köttet tillsammans med charlotten kompotten och chokladsåsen.


Potatissoppa med lax och vit choklad

Denna helg är det ju chokladfestival så har kommer några chokladrecept:

Förrätt för 4 personer

1 vitlöksklyfta
1 lök (80g)
2 msk smör
4 dl vispgrädde
5 dl hönsbuljong
500 g potatis
salt och peppar
200 g lax
75 g vit blockchoklad

Hacka lökarna i HerbChopper
Skala potatisen med grönsaksskalaren
och dela dem i bitar, lättast med QuickChef III
Sautera lökarna i smör i en kastrull
Tillsätt grädde, buljong och potatis.
Koka tills potatisarna har blivit mjuka (ca 20 minuter)
Mixa soppan till jämn konsistens
Samka av med salt, peppar och 25 g vit choklad.
Ånga laxen i MicroGourmet i microvågsugn i 12 minuter
(eller i MicroPlus kannan i 2 minuter
Krydda med salt och peppar. Dela laxen i bitar.
Servera soppan med laxbitar.
Som garnering hyvlas den vita chokladen över soppan med grönsaksskalaren

Äppelpaj


MiniMax


Cheessmart med condens control


Cheessmart är en av våra storsäljare, de har en patentrad lösning för att hålla kondensen borta.

Crossiant Maker


Citronkyckling med couscous

Citronkyckling:
2 rödlökar
1 röd paprika
2 citroner
1 apelsin
ca 1/2 dl olivolja
salt och peppar
2 kycklingar
4 stjälkar timjan

Couscous:
1 hönsbuljongtärning
4 dl vatten
300 g couscous
3 stjälkar färsk mynta
3 kvistar bredbladig persilja

Förvärm ugnen till 300 grader
Dela lökarna i fyra klyftor med TupperChef Universalkniv.
Kärna ur paprikan och skär den i tärningar.
Skär en av citronerna och apelsinen i grova bitar med skal.
Lägg allt i UltraPro 5,7 liter och tillsätt 1 msk olja salt och peppar.
Riv skalet på den andra citronen med Bake-to Basics Citruspress och pressa ut saften ur halva citronen.
Ställ saften åt sidan.
Skölj och rensa kyklingarna, tryck dem torra med papper, pensla med olja med Silikon Pensel och gnid in dem med salt peppar och citronskal. stoppa timjankvistarna i kycklingarna.
Lägg kycklingarna på grönsakerna i UltraPro och lägg på locket
Stek kyklingarna i 1 timme och 15 minuter i ugnen. Ta av locket och tillaga ytterligare ca 15 minuter tills kycklingarna är genomstekta och skinnet är krispigt.
När det återstår 15 minuter av tillagningstiden för kycklingarna: Lägg buljongtärningen i vattnet i MicroPlus Kanna 1 liter. Ställ kannan i microvågsugnen i ca 2 minuter i 600 watt. Rör med degskrapan och lös buljongtärningen. Häll buljongen i ProBaking skål 3 liter och rör i couscous. Sätt på lock på skålen och ställ åt sidan och låt couscousen stå och dra.
Skölj mynta och persilja och slunga de färska kryddorna torra i Salladslungan. Nyp av bladen och hacka dem i HerbChopper.
Ta upp de färdiga kycklingarna och grönsakerna ur UltraPro. Om du vill kan du ta bort citron och apelsinbitarna. Blanda grönsakerna, de hackade färska kryddorna och citronsaften i couscousen. Smaka av med salt och peppar. Dela kycklingarna i bitar och servera dem med couscoussalladen.


Stressade mammans fläskpannkaka

Stressade mammans fläskpannkaka 

 recept till november månads tackgåva

200 gr bacon eller sidfläsk

4 dl mjölk

3 dl mjöl

4 ägg

1 tsk salt

 

 

  

 

 

Klipp bacon eller sidfläsk i små bitar med TC sax. Lägg i MicroPlus kanna o kör i micron ca 1 – 2 min på full effekt

 

Vispa samman mjölk o mjöl med Visp till en jämn smet i Mått & Mix.

Vispa sedan i äggen och saltet.

 

Strö det micrade baconet/fläsket i botten på Rund Silikonform, häll på smeten.

 

Grädda i 200 grader ca 20 min.

 

Servera med lingonsylt

 

Tips: 2½ dl frysta lingon med 1½ dl socker & 1 msk vatten i Microkannan,

kör några minuter (koka upp) i Microvågsugnen så har du nygjord sylt

 

 

Inköpslista:                                                     Produkter:

Mjöl                                                                    1441 TC sax

ägg                                                                    538 Mått&Mix

mjölk                                                                  1476 Visp

salt                                                                     592 Rund Silikonform

200 gr bacon/ rimmat sidfläsk                        1470 Stekspade

                                                                           1509 MicroPlus Kanna


Kycklinggryta

1 ½ kg kycklingbitar med ben
1 liten aubergin i skivor
10 st körsbärstomater, delade
2 st finhackade gula lökar
1- 2 msk curry
1 msk råsocker
2 msk tomatpuré
5 dl kycklingbuljong
Smör
salt och peppar

Lägg kycklingbitarna, auberginskivorna, löken och tomaterna i UltraPro, strö över curryn råsocker, tomatpuré och buljongen.  
Låt koka minst 40 timme på svag värme.
Om såsen känns för tunn, pudra över med maizena.   

Servera med basmatiris, jordnötter och skivad banan.

Trattkantarellsoppa med grönmögelost

1 liter trattisar, eller 3 dl torkade
1 liten gul lök eller 2 st schalottenlök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk smör
½ dl mjöl
1 liter buljong (svamp eller grönsaksbuljong)
2 msk tomatpuré
salt + peppar
2,5 - 3 dl grädde eller crème fraiche eller hälften av varje.
½ krm cayennepeppar
1 tsk citronsaft
Lite timjan
3- 4 msk grönmögelost eller gorgenzola
cognac eller portvin, ej nödvändigt men höjer smaken
persilja eller gräslök


Rensa och kär svampen i bitar,
Hacka löken fint
låt den koka av lite i smöret, innan du steker svampen och löken i mer smör.

Låt all väska koka in.
Tillsätt vetemjölet och rör om, späd med buljongen och låt koka 10 min.
Tillsätt grädde och koka upp.
Tillsätt tomatpuré, salt, peppar och timjan, cayennepeppar samt citronsaft.
Lägg i osten och koka ytterligare på låg värme 7-8 min.
Tillsätt lite cognac eller portvin på slutet. 
Smaka av om det behövs mer salt och peppar.

Garnera med persilja eller gräslök och kanske med några stekta trattisar.

Inlagd gurka med vitlök

3 kg västeråsgurkor
700 g gul lök
2-3 st hela vitlökar

Allt skivas och läggs i lagen som har kokats upp och fått svalna.

Lagen:
2 dl vatten
8 dl inläggningsättika
1 kg socker
½ dl salt
2 tsk senapsfrö


Låt stå i rumstemperatur i en vecka.
Rör om en gång per dag.
Häll upp i Hissa upp- sätt i kylen.

Äppelpaj

125 gr smör
3,5 dl vetemjöl
½ dl florsocker
1 ägg
1 tsk vatten


5 st skalade, utkärnade och skivade äpplen
1 dl råsocker
1 dl muscavosocker
1 msk malen kanel

Lägg allt till mördegen i QiuckChef III och kör snabbt ihop till en deg.
Sätt på locket och låt degen vila i kylen minst 30 minuter.
Degen delas i två bitar, den ena lite större.
Kavla ut den mindre degbiten till en cirkel och gör ett nät med hjälp av lilla kaveln.

Lägg den större degen i Silikon pajform och kavla ut.
Fördela äpplena över degen och fördela sockret och kanelen över äpplena.

Lägg den mindre degen över äpplena.
Pensla med vispat ägg.
Strö över lite råsocker.
Grädda i 175 grader i ca 35 min.
Servera med vaniljsås eller med glass.

Kladdkaka med daimgrädde

200 g smör
200 g mörk choklad
4 st ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt

Daimgrädde:

2,5 dl vispgrädde
1,5 msk kakao
1,5 msk florsocker
2 st daim, dubbelförpackningar (à 56 g)
Med daim i kakans gräddiga topping får du en barnsligt god kaka. Gör gärna kladdkakan dagen innan, låt den stå i kylen över natten och toppa med grädden strax innan serveringen.
KAKA:
1) Smält smöret till kakan i MicroPlus kannan i mikron. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt.
2) Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
3) Vispa äggen lätt tillsammans med sockret i SpeedyChef och rör ner chokladsmeten.
4) Blanda mjöl och salt, sikta ner i smeten med MåttochStrö och rör till en jämn massa med liten degskrapa.
5) Häll smeten i Silikon pajformen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14–15 minuter.
6) Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.
DAIMGRÄDDE:
1) Lossa kakan ur formen.
2) Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker i SpeedyChef.
3) Krossa daimen grovt i HerbChopper och vänd ner det mesta i grädden.
4) Bred grädden ovanpå kakan och dekorera med krossad daim.

Irish Beef Stew


Nytt recept från Chef Stuart

Tupperware Jubilee på Dansk TV


Bra demo om fridgeSmart


Dyra droppar

Intressant program om världens största miljöproblem, engångsflaskor.
http://svtplay.se/v/2175732/dokument_utifran/dyra_droppar

Spröda snacks

8 st
1 paket köpt filodeg, brickdeg eller wontondag
8 msk färskost
8 svarta kärnfria oliver

Förvärm ugnen till 200 grader och lägg silikon bakunderlag på en plåt

Rulla ut den kalla degen på Bake-to-basics degunderlag till en diameter på ca 32 cm eller tills degen täcker Crossiant Maker. Lägg degen över Crossiant Maker.

Fyll Bake-to-basics brödkavel  med kallt vatten och rulla från mitten ut mot kanten så att degen skärs i fina lika stora trekanter.

Ta bort överskottsdegen längs kanten med den tillhörande skeden.

Pensla vatten längst ut på varje trekant så att du kan försegla crossianten när du har fyllt den.

Lägg  ca 2 skedar färskost på varje trekant med den tillhörande skeden.
Skiva oliverna och lägg ovanpå färskosten.

Lyft försiktigt den breda delen av trekanten och rulla mot mitten så att det formas 8 stycken crossianter.

Lägg crossianterna på silikon degunderlag. Vispa ihop äggulorna med mjölken och pensla crossianterna med silikon bakpensel.
Grädda i 200 grad
er i ca 10-12 minuter tills crossianterna är gyllengula och spröda.

Choklad

Nu har vi fått en ny receptbrochyr från Tupperware.
Bara chokladrecept, många chokladrecept!
Nu ska det provbakas, och provätas.
Vi återkommer med en resension när vi kommer upp ur chokladdimman.

PS Alla värdinnor i november får recepten med tackgåvan. DS

Köttbullar med fetaost

Köttbullar med fetaost
500 gram blandfärs
100 gram fetaost i tärningar
50 gram soltorkade tomater
1 lök
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl. mjöl
Salt och peppar
En näve färska basilikablad.
ev. vatten
Smör till stekning

Finhacka de soltorkade tomaterna och löken i HerbChopper.
Rör samman alla ingredienserna och tillsätt ev. lite vatten för en bättre konsistens.
Forma köttbullarna till önskad storlek.
Stek köttbullarna i en stekpanna med smör.


Vaniljbullar

Även om det är kanelbullens dag imorgon så kan man äta vaniljbullar

Ingredienser till vaniljbullarna:

1
msk svarta kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g jäst
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 st ägg
1 l vetemjöl special 

Vaniljkräm:

5
dl mjölk, 3%
1 stång vanilj
1.5 dl strösocker
7 st äggulor
1.5 dl maizenamjöl
50 g mjukt smör

Gör så här:


Vaniljkräm:
Dela vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna.
Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken.
Koka upp.
Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med SpeedyChef.
Slå över den heta mjölken under vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning.
Det får inte koka!
Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål.
Tillsätt smöret,
låt smälta och kyl krämen i isbad eller kyl.

 

Degen:
Mal kardemummakärnorna fint i en mortel
Värm med mjölken och kardemumman i micropluskannan tills den är ljummen, 37 grader.
Skär smöret i små tärningar.
Smula ner jästen i Vippskål 3 liter och blanda med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en lös och smidig deg.
Jäs degen under lock i Vippskålen tills locket poppar upp, (om du sätter den i hett vatten i diskhon tar det ca 10 minuter).
Sätt ugnen på 220 grader.
Häll upp degen på degunderlaget och nyp en bit deg med ett Avantiglas och snurra degen mot underlaget.
Lyft bullen till Silikon bakunderlag med hjälp av degskrapan.
Fyll vaniljkrämen i Squees-it och montera den långa pipen på.
Stick in pipen till mitten på bullen och kläm in en klick kräm i bullen.
Jäs till dubbel storlek under duk, cirka 30 minuter. 
Grädda bullarna gyllene, i cirka 7-8 minuter och låt sedan svalna något.
Pensla dem sedan med smält smör med hjälp av silikon pensel och rulla dem i strösocker.


Viktväktarbullar

Viktväktarbullar

För 80-100 personer.

För att kunna äta goda kanelbullar, många , kan man baka dem lite smalare. Men lika goda, om inte godare än de vanliga.

Ingredienser

100 g margarin, gärna lätt
2 dl lätt kesella
1 l mjölk
100 g jäst för söta degar
8 krm salt
1 dl vit baksirap
2 tsk kardemumma
ca 2,8 l vetemjöl

Gör så här

Smält margarinet och blanda i kesellan och mjölken så allt blir fingervarmt, ca 37 grader.

Smula jästen i snabbshakern och häll över lite av smör/mjölkblandningen och blanda till jästen har löst sig.

Blanda i de torra ingredigenserna och resten av mjölkblandningen och blanda till en slät deg i ca 5 min.

Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 min.

Knåda degen lite innan du börjar baka ut till bullar eller längder genom att kavla lagom bitar deg till avlånga plattor 20 x 30 cm.

Bred på lite lätt margarin på degplattan och strö sedan över socker och kanel i önskad mängd. Rulla i hop till en \"rulltårta\" och skär bitar som läggs i pappersformar.

Jäs bullarna övertäckta i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg blandat med några droppar vatten och strö över pärlsocker eller flagad mandel.
Grädda i ugn 200 gr (varmluft) 225 gr (vanlig) i ca 8 min eller till bullarna fått fin färg.

Ät dem nygräddade med ett glas iskall mjölk och frys in resten om du hinner innan alla gått åt. :-)

Glutenfria kanelbullar

Glutenfria Kanelbullar 

Ca 40 st. 
50g jäst
75g margarin eller smör ,
5 dl mjölk ,
1-2 msk psylliumskal ,
1 dl socker ,
1 tsk kardemumma ,
1/2 tsk salt ,
1 ägg ,
1,3 liter fin glutenfri mjölblandning .

Fyllning
50g margarin eller smör ,
1 msk malen kanel .

Pensling :
ägg .
Garnering :
Pärlsocker .

Ugnstemperatur 250 C

Smula jästen i ProBaking skål 3 l,
smält matfett i MicroPlus kannan tillsätt mjölken och värm till 37 C finger varmt
häll degspadet över jästen och rör med degskrapa
 tills den löser sig tillsätt psylliumskalen och låt stå 10 min.
Tillsätt socker , kardemumma, salt, ägg, och det mesta av mjölblandningen.
Arbeta degen väl.
Låt stå och jäsa med locket på i 20 min.

Fyllning:
Rör samman matfett, socker och kanel till en jämn smet. 
Arbeta degen väl igen och häll upp den på Degunderlaget
 och kavla ut med  Brödkavel 
till ca 1 cm tjocklek 
bred på fyllningen och rulla ihop den som en rulltårta, det går lätt genom att lyfta Degunderlaget. 
skär rullen i ca 3 cm bitar placera dom i bullformar och täck över dom låt jäsa 30 minuter till.
Pensla med uppvispat ägg
 och garnera men pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen 250 C 8-10 min.

Äppelsnö med citrus

Äppelsnö med citrus
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
400 g  äpplen
1 st  citron
2-3 msk  florsocker
2-3 msk  Cointreau eller Grand Marnier
1 st  rött äpple med skal

Gör så här:

1. Använd äppelkärnutstickaren för att ta bort kärnhuset och grönsaksskalaren för att skala.
2. Pressa citronen på bake-to-basic citruspress.
3. Pensla äppelklyftorna med citronsaft med hjälp av silikon pensel.
4. frys in dem i en coolsmart några timmar tills de är riktigt frysta.
5. Kör de frysta klyftorna till mos tillsammans med 1 msk citronsaft i QuickChef III.
6. Smaka av med florsocker och eventuellt mer citronsaft.
7. Lägg upp i glas och häll över lite sprit och garnera med tunna äppelskivor.


 
Övrigt:
Läckert som en uppfriskande dessert. Istället för citruslikör är det också gott med rom eller vodka men då kan man behöva söta lite mer.

SpeedyChef

Ibland så går det lite för fort.
När SpeedyChef först lanserades så var den lite för vek,
det kan inträffa att den börjar "rappa över"
Nägra av de kunder som var först med att skaffa en SpeedyChef har råkat ut för det.
Naturligtvis byter vi ut den och ni får de förbättrade handtaget som gör att det inte inträffar igen.
Nyligen berättade en ägare till SpeedyChef att detta hänt, men hon hade inte hunnit byta den.
När 3 dl grädde skulle vispas hade hon letat fram sin elvisp som inte använts sedan hon skaffat SpeedyChef.
"Det tar ju en helt evighet med elvispen" sa hon.
"Så här kan man ju inte ha det"
Tänk att man tyckte att en elvisp var OK innan man visste bättre.
Det är svårt att gå bakåt i utvecklingen och ingen människa ska behöva nöja sig med något sämre än det bästa!Därför behöver vi bli fler konsulenter så fler får möjligheten att äga det bästa.


RSS 2.0