Gott Nytt År!

Nu är det bara några timmar kvar på 2011
Det nya året innebär ju 50-års jubileum.
Let´s Party!!!!

I Team Gravity´s högkvarter avslutas året med en middag tillsammans med Kents bror och svägerska.
Menyn består av:
Kräftsoppa
Sallad
Pepparbiff, potatismuffins, smörstekta kantareller och en rödvinsås.
Vit choklad pannacotta med krusbärskompott
Ostbricka
Till det serveras en blandning av bubbel och rött.

GravityNews V 52- 2011


Nu är årets sista Gravity News postat till alla konsulenter i Team Gravity!

Jubileumserbjudande 1


Nu börgar Tupperware´s 50-års jubilemum.
Skynda att fynda!
Sista dag att beställa är 8 januari.

Rester


Mycket mat blev det över.
En del fryser vi in för kommande behov.
Annat värmer vi upp för att smaska på direkt.
God fortsättning.

Julförberedelser och UltraPro

Hur skulle man klara att förbereda all julmat utan UltraPro?
Visst skulle det gå men mycket enklare och smidigare med.
Jansson i UltraPro 3,3 L
Jansson utan anjovis i UltrPro 5 dl
Revben i UltraPlus 3 L
Julskinkan på UltraPro Grillfat med 3,5 L kupan över.
Kålpudding i UltraPro Brödform
Jullimpan gräddad i UltraPro Brödform
Köttbullarna ugnsstekta i Lasagnefatet.

I morgon plockar vi fram alla skålar, byttor och karotter för att hålla varmt och kallt, servera snyggt och förvara praktiskt.


Tupperware Brands


Let´s Party


Värdinnegåva
Gå inte miste om värdinnegåvan i januari!!! Superfint set.
När du är värdinna under vecka 52-4 får du det superpopulära Smooth Chopper-setet i en ny stilren färg. Setet innehåller Smooth Chopper-behållare och lock, Herb Chopper-behållare samt ett vätsketätt lock till när du ska förvara din mat i kylskåpet.

Värdinnekampanjen – NYHET!

Som något helt nytt har du som värdinna i januari månad möjlighet att
få ALLA de fina produkterna i värdinnekampanjen

Klassiska produkter i en exklusiv jubileumsutgåva
Så var de klassiska produkterna Kvartett återigen här – nu i en elegant svart färg.
Kvartett-produkterna är den perfekta lösningen för förvaring av exempelvis socker och mjöl.
Gå inte miste om jubileumserbjudandet!

Kokostoppar

Ingredienserna räcker till 48 bitar (2 formar)

100 g kallpressat kokosfett
4 msk florsocker
4 msk kakao
3 dl kokosflingor
Smält kokosfettet
Blanda ner övriga ingredienser och fyll i formarna

Björnbärssylt

Björnbärssylt
  • 5 dl mogna björnbär
  • 2,5 dl socker
Lägg bär och socker i kastrull, koka sakta i 20 - 30 min.
Servera sylten till julostkakan tillsammans med vispad grädde.

Plättar av risgrynsgröt



Har du kokat för mycket risgrynsgröt?

Prova en gammal klassicer med att steka upp gröten.

Det är mycket godare än du kan tro!

Plättar av risgrynsgröt

6 dl risgrynsgröt.
2 ägg.
5 msk vetemjöl.
1 msk vaniljsocker.
Smör till stekning.

Blanda ägg, risgrynsgröt, mjöl och vaniljsocker. Värm upp smöret i en stekpanna och klicka ut risgrynsgröten i lagom stora plättar i pannan. Stek på båda sidorna tills gyllenbruna.

Servera plättarna med sylt och/eller socker.


Bilen!


Julshopping

Nu är det sista timmarna som vi har öppet med full service i vår Tupperwarebutik.
Behöver du någon julklapp så kan vi ändå hjälpa till, vi kan t.ex. erbjuda ett presentkort så att motagaren själv väljer sin Tupperwareprodukt.
Kontakta oss eller din egen Tupperwarekonsulent.


Party


UltraPro Cocotter


Easy Delight

http://www.youtube.com/user/TupperwareBrands?blend=3&ob=video-mustangbase

Välkommen Carolina!

Vi gratulerar Maria som har delat med sig av sitt jobb och som ny Tupperwarekonsulent och därmed får en TChef gryta på 5,7 liter.
Vi hälsar Carolina välkommen till Tupperware och Team Gravity!

Presentkort

Har du svårt att hitta de sista julklapparna

Vi ger dig ett fint presentkort att ge bort i julklapp

Du får dem med valfri text

Detta är ett exempel

500kr

Köp någon Tupperwareprodukt som du gärna vill ha...

det jag tänkte köpa…

vill du säkert ändå inte ha!

Välj själv ur magasinen på

www.tupperware.se


Ugnsbakade ägg med bacon

Ingredienser
7 skivor bacon
7 ägg
Salt och peppar
2 små tomater
7 färska basilikablad

TILLVÄGAGÅNGSSÄTT:
• Ta fram ett galler och förvärm ugnen till 180°C varmluft.
• Ställ en Silikonform 7 muffins på gallret.
• Forma varje baconskiva som en ring längs
kanten i hålen i formen.
• Knäck försiktigt ett ägg mitt i varje hål.
Krydda med salt och peppar.
• Tillaga i ugnen i cirka 20 min.
• Servera de ugnsbakade äggen med bacon ljumma
till brunch eller lunch med en sallad. Garnera med
tomatklyftor och basilikablad.

Äggcreme

Ingredienser:
5 ägg
1 liten lök
2-3 små, inlagda gurkor
300 g naturell färskost
salt, peppar


Tillvägagångssätt :
• Hårdkoka äggen och skala dem.
• Hacka lök och gurkor fint i Quick Chef III
med knivinsats.
• Tillsätt de skalade äggen och använd Degskrapa
för att tillsätta färskosten. Hacka ytterligare.
• Smaka av med färskmalt salt och peppar och
blanda till en smörbar creme.
• Servera bröd till.

Laxcreme

Ingredienser
200 g rökt eller
gravad lax
2½ dl vispgrädde

Tillvägagångssätt :
• Skär laxen i grova bitar med TupperChef Kockkniv
och hacka den fint i Quick Chef III med knivinsats.
• Tillsätt vispgrädden och fortsätt att röra tills
blandningen har blivit krämig. Tillsätt ev kryddor
efter smak.
• Fyll ev laxcremen i Bake-to-Basics Squeeze-It och
servera den i ett dekorativt mönster med bröd till.

Ris - med extra piff

Ingredienser
3 dl ris
5½ dl vatten
50 g parmesanost
3 dl frysta ärtor
½ tsk salt
TILLVÄGAGÅNGSSÄTT:
• Häll ris och vatten i EasyRice. Sätt på locket och ställ
EasyRice i mikrovågsugnen.
• Tillbered riset i ca 10 min vid 800W. Låt dra i 5 minuter.
• Riv parmesanost i Multikvarn.
• Blanda riven parmesanost, frysta ärtor och salt i riset
med Serveringssked och låt blandningen stå i 5 min
med lock före servering. Serveras till kött, fisk och fågel.

Pepparkaka - grönmögelost - banan

Jag är just hemkommen från en glöggkväll där jag fått ett nytt tips.
En riktig smaksensation!
Pepparkaka med grönmögelost har jag ju smakakt i olika varianter de senaste åren, nu fick jag den toppad med en skiva banan.
Det måste ni testa!

Mästerkocken - Pralinrecept

En ny tidning för matintresserade
http://www.mypaper.se/show/masterkocken/show.asp?pid=345378811666788
på sidan 54 finns ett fint pralinrecept från en Tupperwarekonsulent i Änglatopfta.
Tack för tipset Ulrika.


Saffranskaka

Ett recept på en god klassisk saffranskaka. En saftig och fin kaka som är enkel att göra med detta recept. Saffran ger den fina gula färgen och en mycket god smak.
Tid: 1 timme, varav 45 i ugnen
1 kaka, 12-15 bitar

Ingredienser:

  • 200 g smör 
  • 0,5 g (1 kuvert) saffran
  • 2 st ägg 
  • 3 dl spcker 
  • 2 tsk bakpulver 
  • 1,5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • florsocker

Gör så här:

Smält matfettet och låt det svalna.

Om du har en mortel: Stöt saffranet, gärna tillsammans med lite socker, i din mortel. Det gör att saffranet blir mer finfördelat, men har man ingen mortel så kan man strunta i det.

Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst.

Vispa ner saffran, och mjölk.

Blanda bakpulver och vetemjöl och sikta ner i smeten

vänd ner tillsammans med det smälta matfettet och rör till en jämn smet.

Häll smeten i Silikonformen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.

Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat.

Lägg gärna formen över eller en bakhandduk och låt svalna.

Sikta över florsocker vid servering.


Vaniljkransar

Vaniljkransar
500 gram mjöl
375 gram smör
250 gram socker
1 ägg
Frön från 1 vaniljstång

Mixa smöret i mjölet i QuickChef III

Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa ltills du har en fin konsistens.

Rulla degen och forma små kransar.

Lägg kransarna på ett Silikon bakunderlag

och grädda i ugnen på 200 grader i ca 8-10


Chokladbollar med jordgubbar

Chokladbollar med jordgubbar    

ca 25 st

100 g jordgubbar

100 g smör - rumsvarmt

½ dl socker

1 msk vaniljsocker

4 msk kakao

3 dl havregryn

Montera knivarna i QuickChef IIIoch kacka jordgubbarna

Arbeta ihop alla ingredienser i QuickChef III.

Smeten blir ganska lös.

Ställ den i kylen ca 30 och låt den tjockna.

Forma smeten till bollar och rulla i pärlsocker eller strössel.

Låt stelna i kylen och förvara kallt till servering.



Citronstänger

Citronstänger

ca 30 kakor

150 g smör- rumsvarmt

5 dl vetemjöl

2 dl socker

1 tsk bakpulver

skal av en citron

2 ägg

1 ägg att pensla med

Ugn 175 grader.

Blanda alla ingredienser till en smidig deg i QuickChef III.

Forma degen till två rullar, lägg dem på en plåt

med silikon bakunderlag

och platta till dem.

Pensla med ägg.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Ta ut plåten och skär längderna i bitar på snedden innan de svalnat.



That`s how we Party


Omelett

* Förberedelse: 10 minutter
* Tillagning: 15 minutter

Med doften av nybryggt kaffe, färskpressad apelsinjuice och tid att njuta av en härlig brunch börjar dagen bra. Prova denna omelett som en av rätterna på brunch-bordet.

Ingredienser (2 st):
5 ägg
1 dl mjölk
salt
2 msk mjöl
1 vårlök
50 g hackad skinka
40 g ost
olja till stekning


Tillvägagångssätt:

  • Vispa ägg, mjölk och salt i en skål med Plast Visp. Vispa i mjölet.
  • Hacka vårlöken.
  • Ta osten från din CheeSmart™ och riv 40 g i Multikvarn.
  • Lägg vårlöken, hackad skinka och den rivna osten i äggblandningen.
  • Värm oljan på T chefseriesTM Crêpepanna.
  • Häll i hälften av äggsmeten och stek omeletten på svag värme på båda sidor tills den är gyllene. Använd ev en tallrik för att vända den.
  • Gör ännu en omelett av resten av äggsmeten.
Tips: Du kan även baka denna omelett i ugnen eller i mikrovågsugnen.
Blanda ingredienserna som ovan och häll smeten i Silikon Mini Brödform. Grädda omeletten i varmluftsugn i ca 35 min vid 180° C eller i mikrovågsugn i ca 15 min vid 800W. (Observera att omeletten dock inte får färg när den bakas i mikrovågsugn). Servera den bakade omeletten i skivor.

Allt-i-ett pasta

Förberedelse: 15 minutter
* Tillagning: 45 minutter

6 pers

1 stor lök
2 röda paprikor
1 färsk chili
1 msk olja
750 g hackat nötkött
3 vitlöksklyftor
5 dl färdig tomatsås
2 l vatten
2 kött- och grönsaks-buljongtärningar
2,5 dl rödvin
200 g tomatkoncentrat
1 msk brunt farinsocker
1 msk ketchup
2 tsk oregano
500 g pasta, t ex rosetter, skruvar eller penne
2,5 dl frysta ärtor
salt och peppar
200 g fetaost eller parmesan

  1. Skär löken i stora bitar med TupperChef Universalkniv. Lägg i löken i Mini Quick Chef och hacka. Paprika och chili hackas fint med TupperChef Kockkniv.
  2. Värm oljan i T chefseriesTM Gryta 5,7 l. Bryn köttet medan du rör om med Rörslev.Pressa vitlök med Vitlökspress och tillsätt tillsammans med lök, paprika, chili, tomatsås, 1 liter vatten, smulade buljongtärningar, rödvin, tomatkoncentrat, brunt farinsocker, ketchup och oregano. Lägg på locket och låt maträtten få puttra i 30 min.
  3. Blanda i pasta, ärtor och 1 liter vatten i maträtten, lägg på locket och låt det koka upp i ca. 10 min. tills pastan är al dente. Smaksätt med salt och peppar. Maträtten smakar bäst om den avnjutes med en gång, pastan blir nämligen mjuk av att ligga för länge i såsen. Dekorera med fetaost eller med parmesan riven i Multikvarn, servera.

Baka med barnen


Gott till Glöggkvällen


Lax m.m.


Liza´s Kladdkaka

Vi gjorde kladdkaka på demo hemma hos Liza i tisdags, mycket kladdig och god.
Vi gräddade den i Micron, snabbt och enkelt.
I Liza´s micro tog det nästan 10 minuter men börja med 5 min och prova dig fram så att den fortfarande är kladdig
Servera med vispad grädde.

3 dl socker,
1 1/2 dl mjöl,
4 msk kakao,
1/2 tsk salt,
1 tsk vaniljsocker (lite efter smak),
100 g smör,
2 ägg.
Blanda alla torra ingredienser sen i med smöret (smält) och äggen. 175 grader, 25-30 min.



Roquefortsnittar

För att ge alla pepparkakor med ädelost lite sällskap bredvid glöggen:

Kavring eller liknande grovt bröd
100 g roquefort el annan ädelost
1 msk smör
1 tsk sherry


Gör så här:
Rör smör, ost och sherry
Bred på bröden
Skär bröden i små ojämna snittar
Sätt in i ugn 200 grader ca 15 min el när osten fått fin färg


Hallontryffel

1.5 dl ekologisk vispgrädde
200 g frysta hallon,
0.5 st vaniljstång av god karaktär/kvalite
150 g mörk choklad (gärna lite syrligare karaktär (ex madagaskar)
100 g ljus choklad kakaohalt på 35-45%

1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur kärnorna,

lägg ner stången och kärnorna i en kastrull tillsammans med grädden och de frysta hallonen.

2. Låt sjuda i cirka 5 min, mixa därefter allt.

3. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.

4. Sila över den heta hallon blandningen över chokladen.

5. Rör tills allt har smält.

6. Fyll tryffeln i Sweets formarna när chokladen har en temperatur på cirka 25 grader


Pappas praliner

Ingredienser
60 g mörk choklad
60 g nougat
1 dl rispuffar
1 dl mandel
1 tsk rivet apelsinskal
1 cl grand marnier

1. Rosta mandel och puffar i en torr panna utan fett, gärna en belagd panna.Låt svalna och 2. hacka efter önskemål grovt eller fint.

3. Smält nougat och choklad var för sig i micron.

4. Blanda sedan allt med degskrapan, även likör och rivet apelsinskal tillsätts.

5. Fyll sikikonformen Sweets form med blandningen, kyl och servera till kaffet.

Undvik kylskåp, choklad mår bäst i skafferiet.


Mörka praliner med romtryffelfyllning

Tryffel:
125 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
1 klick rumsvarmt smör
1,5 msk mörk rom

Till formen:
ca 450 g mörk choklad

Hacka chokladen till tryffeln ganska fint och lägg hacket i en bunke.

Koka upp vispgrädden tillsammans med honungen och slå den heta blandningen över chokladhacket.

Rör tills chokladen smält och tillsätt smöret i mindre bitar. Rör till en jämn och blank massa och tillsätt rommen. Låt tryffeln svalna.

Smält chokladen till formen försiktigt i mikron och värm tills den är 48-51 grader. Ställ bunken i kallt vattenbad och rör hela tiden tills chokladen svalnat till 28 grader. Värm chokladen några sekunder i mikron tills den är 31 grader.

Fyll pralinformen med choklad och banka ur den diagonalt för att få tunna chokladskal.

Låt stå kallt några minuter. Fyll formarna med tryffel, men lämna några millimeter till kanten.

Värm upp den överblivna chokladen (som du bankade av) och häll ut den över formen för att göra lock. Skrapa av chokladen med en degskrapa och ställ in formen i frysen i 20 minuter. Töm ut de ursnygga pralinerna!


Kolafyllda praliner

Ingredienser

125 g mörk choklad av god kvalitet

Kolasmet:
1 dl vispgrädde
1 dl socker
½ dl ljus sirap
1 msk kakao

Garnering:
Silverkulor

Gör så här

Bryt cholkaden i mindre bitar och smält i  MicroPlus kannan.

Fyll Silikon Sweets formen med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ur.
Ställ svalt att stelna.

Mät upp alla ingredienserna till kolasmeten i en T-Chefkastrull. Koka tills den håller kolaprov.

Låt kolasmeten svalna något innan den skedas upp i chokladformarna.
Ställ kallt en stund.

Bred ett tunt lager smält choklad över varje form så att kolasmeten täcks.
Ställ kallt en stund.

vänd ut pralinerna ur formen
Fäst med hjälp av en liten droppe smält choklad en silverkula på varja pralin.

Gör kolaprov så här:
Doppa en sked i smeten och ställ den en kort stund i ett glas med kallt vatten. Går kolan att rulla till en kula är den färdigkokt. Har man tillgång till termometer bör smeten hålla ca 123º.


Fina Julbordsbrödet

5 dl vetenjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl russin
1 msk malda pomeransskal
2 dl mörkt öl
2 dl gräddfil
2 msk mörk sirap
1/2 dl rårörda lingon

Blanda alla torra ingredienser i ProBaking 3 L.
Rör i öl,gräddfil, lingon och sirap.
klicka ner smeten i Silikon brödform eller i UltraPro 2 liter.
Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i 50 min.
Stjälp upp brödet och låt det kallna.

Karstens Paella

Ingredienser

6 personer

  • 0,05 g saffran
    500 g färska musslor
    6 stora tigerräkor - helst med huvud
    400 g paellaris
    2 stora lökar
    ¼ bunt färsk persilja
    4 klyftor vitlök
    4 st grillade röda paprikor (från burk)
    200 g färska gröna bönor eller frysta,
    upptinade
    6 kycklinglår (lår och/eller överlår)
    1 l höns- eller fiskbuljong
    150 g hel chorizokorv
    1 tsk stark paprikakrydda
    Olivolja till stekning
    Salt och peppar


Tillvägagångssätt

1. Lägg saffranen i blöt i 1 dl kokande vatten.

2. Skölj musslorna i rinnande kallt vatten. Slå dem lätt mot kanten av vasken och använd enbart dem som stänger sig direkt. Skadade musslor och de som förblir öppnade efter ett slag ska kastas. Lägg i musslorna i Pro Baking Skål 1,5 l och sätt in skålen i kylskåpet för senare bruk.

3. Ta bort skalet från räkstjärtarna utan att rycka av huvudet. Lägg ett snitt längs ryggen av stjärtarna med U-series Universalkniv och ta bort strängen. Skölj dem lätt i kallt vatten och lägg dem i Pro Baking Skål 1,5 l i kylskåpet tills de ska användas.

4. Skölj genom riset grundligt i Pro Baking Skål 3 l i vatten 4-5 gånger tills vattnet blir klart. Låt det stå och dra i den sista omgången vatten och sikta sedan bort vattnet, precis innan du häller över riset i T chefseries™ Paellapanna.

5. Hacka löken fint i Herb Chopper. Skölj persiljan grundligt i kallt vatten och plocka isär den så du enbart får blommorna utan stjälk. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i tunna skivor med U-series Universalkniv. Skär upp den röda paprikan i strimlor. Skär de gröna bönorna i bitar på 2-3 cm.

6. Bryn kyckling i olivolja i T chefseries™ Paellapanna. Stek dem gyllene på skinnsidan först. Tillsätt persiljebuketterna när kycklingbitarna ska vändas. Bryn dem lätt på köttsidan och ta av dem från pannan. Krydda med salt och peppar.

7. Skär upp chorizokorven i skivor, stek dem lätt på båda sidor och lägg dem tillsammans med kycklingen.

8. Skruva ner till medelvärme och tillsätt den hackade löken, vitlöksskivorna och paprikan. Sautera löken utan att bränna den, tills den blir skinande.

9. Tillsätt det sista riset och rör runt den i lökblandningen med Rörslev. Tillsätt därefter de skurna bönorna och paprikan och rör runt blandningen tills den har fördelat sig jämnt i pannan. Lägg på kycklingbitarna och chorizokorven.

10. Blanda ihop saffranen och saffransvattnet med 1 liter hönsbuljong (TIPS! när buljongen är påhälld, ta tag i bägge handtagen på T chefseries™ Paellapanna och skaka fram och tillbaka ett par gånger, så bränns riset inte fast). Skruva ner till svag värme och låt rätten småputtra i 15 minuter utan lock. Rör inte i pannan under tiden!

11. Lägg musslor och tigerräkor ovanpå rätten. Strö lite salt på räkorna. Lägg lock på rätten och kolla efter 5-7 minuter om musslorna har blivit ångade/öppnade, och om räkorna har blivit röda.

12. Ge eventuellt rätten ett par minuter extra tid om det behövs, men kom ihåg att räkor och musslor bara precis ska vara färdiga, annars blir de som tuggummi i konsistensen…

13. Strö eventuellt hackad persilja över rätten.

14. Servera i T chefseries™ Paellapanna.


Klassisk Frittata

Klassisk Frittata
Skär upp max 150 g grönsaker i små
tärningar eller tunna strimlor.
Lägg grönsakerna i EasyDelight.
Sätt på locket och tillbered i 4 minuter på
600 watt (max 800 watt).
Häll bort eventuell vätska.
Häll 2 vispade ägg över grönsakerna.
Sätt på locket och tillbered på låg värme
(mellan 350-360 watt, max 400 watt) i 5
minuter.
Servera direkt.

Tip: Omeletter och Frittata kan varieras i
det oändliga, bara fantasin sätter gränser.
Tillsätt exempelvis gårdagens rester av
potatis, skinka eller grönsaker.

Klassisk omelett

Klassisk omelett
Häll de vispade äggen i EasyDelight,
sätt på locket och sätt in i ugnen.
För ett bra och jämnt resultat är det
viktigt att tillbereda på låg värme
(mellan 350 och 400 watt).
Tillberedningstiden kan variera
beroende på typ av mikrovågsugn,
äggens antal, storlek och temperatur.
Tillberedningstider (cirkatider):
2 ägg = 3 min.
3 ägg = 4 min.
4 ägg = 5-6 min.
Tillsättning av salt påverkar inte
tillberedningstiden.
Servera direkt.

Tip: Omeletter och Frittata kan varieras i
det oändliga, bara fantasin sätter gränser.
Tillsätt exempelvis gårdagens rester av
potatis, skinka eller grönsaker.

Karstens Pandekager

Ingredienser

För cirka 16 st

  • 100 g smält smör eller margarin
    250 g vetemjöl
    75 g socker
    2 nypor salt
    4 lätt vispade ägg
    ½ l mjölk
    Saft och skal från en apelsin
    Saft och skal från en halv citron
    Korn från ½ vaniljstång
Fyllning
  • 50 hjortron eller hallon
    1 ½ tsk socker
    40 g mörk choklad
    ¼ l vispgrädde
    1 toppad tsk florsocker
    Korn från ¼ vaniljstång
Dekoration
  • 25 g pistagenötter
    25 g hasselnötter
    Ev. kanderade körsbär

 

Tillvägagångssätt - Pannkakor

Smält smör eller margarin i T chefseries™ Kastrull 2,4 l med glaslock och låt det svalna av lite. Lägg i alla ingredienser i Speedy Chef II och vispa blandningen jämn. Baka pannkakorna tills de blir gyllenbruna på bägge sidor i T chefseries™ Crêpepanna, utan att tillsätta ytterligare matfett.

Tillvägagångssätt - Fyllning

Strö socker över bären och låt dem dra åt sig sockret tills det smälter. Hacka chokladen i småbitar i Smooth Chopper
Häll vispgrädden, florsockret och vaniljkornen i Smooth Chopper och vispa vara mjukt och enbart lätt vispat längs insidan. Häll över gräddblandningen i Pro Baking Skål 3 l och vänd i chokladen och bären med Degskrapa. Om du vispar grädden för hårt i början finns det risk för att blandningen separeras när du blandar i bär och choklad. Tillsätt då lite extra vispgrädde, så binds blandningen ihop igen.

Tillvägagångssätt - Dekoration

Hacka nötterna i Herb Chopper. Rulla ihop pannkakan tillsammans med fyllningen. Pensla pannkakorna med saften från de
kanderade körsbären med Silikon Pensel. Strö hackade nötter över och dekorera med kanderade körsbär.


Allt detta kan du få!

Vill du ha allt detta?
Hör av dig så hjälps vi åt för att allt detta ska bli ditt!

Vita nougatgömmor

50-100g Odense Nougat
200g vit choklad

Gör så här

Skär nougaten i små bitar.

Smält den vita chokladen i MicroPlus kannan.
Värm 20 sek och rör om med degskrapa, upprepa tills allt smält.

Fyll hälften av chokladen i Silikon Sweets Form.

Lägg i en bit nougat i varje form och fyll på med vit choklad.

Ställ kallt tills allt stelnat och njut!

Polka cookies

Vi frossar nu allt som oftast i dessa kakor.
Tack Ulrika för receptet.

 



Polka cookies
                                    

10-12 stora, 25 små

150 gr mörk choklad                                              
100 g smör

1,5 dl brun farin
1 ägg
2 dl ( 120g) vetemjöl                                             
1,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver                                                       
100 g krossade polkagrisar eller polkakäppar
Ev några droppar pepparmint arom.

 

Smält chokladen tillsammans med smöret i mikron i microkanna
eller i T chef kastrull på spisen på svag värme.

Rör ner farinsockret.
Blanda i ägg, vetemjöl, havregryn och bakpulver och rör ihop till tjock smet.

Tillsätt ev några droppar pepparmint arom ifall du vill ha kraftigare mintsmak.

Krossa polkagrisarna och rör ner två tredjedelar av krosset i smeten.
Forma smeten till ganska stora bullar, platta ut dem och lägg dem glest på silikon bakunderlag.
Kakorna flyter ut ganska mycket under gräddningen.

Strö över resten av polkagriskrosset.
Grädda i mitten av ugnen 175 grader i 10-12 min för stora eller 8-10 min för lite mindre.

Förvara i tät behållare när de svalat, tex optimum, ifall du skulle råka få över.  
Servera ut Tupperwares ”Polkagris” – Allegra!

Varning:

Kakorna har strykande åtgång!
Dubblera gärna satsen!


Äggtoddy

Så här i förkylningstider sippar vi just nu på varsin äggtoddy.
2 äggulor
1/dl socker
Vispas i
Häll upp i muggar och full upp med hett vatten.
Spetsa med konjak efter smak........

Enkla, fina praliner


Pepparkaka med ädelostkräm

På teammötet serverades det lite tilltugg till glöggen
medan vi lyssnade på vad Kent uppdaterade oss om decembers erbjudanden.


Ost till pepparkaka
70 g ädelost
100 g Philadelphia ost
2-3 msk cream fraich

Montera knivbladen i QuickChef III
Mixa ädelosten lite, tillsätt de övriga och mixa tills du får fin konsistens
Lägg på en pepparkaka och njut till glöggen.

Sweet form

Se så fina praliner man kan göra med vår fina silikonform som nu finns i julmagasinet.

Pralinerna gjorda av Linda Nilsson.

Årets sista teammöte i Team Gravity.

Nu har vi haft sista teammöte för i år.
Det var gott! Jag menar det var trevligt.
Vi har fokuserat på december och julhandel men naturligtvis tittat in i Big Week´s 2012.
Det är många fina erbjudanden just nu och många demo kvar att avhålla i december men bokningarna strömmar in till januari också.
Vi passade ju på att prova våra produkter till julbordet.
Allegrasetet till glöggen och alla dess tillbehör, QuickChef III till ostkrämen.
UltraPro att baka julbrödet och att grädda Jansson i. Iso-Duo till varmhållning och alla möjliga skålar och fat till serveringen av alla andra rätter som hör julbordet till.
Vilken tur att man har täta burkar att förvara resterna i nu. Det vore ju inte så kul om hela kylskåpets innehåll skulle smaka av den flatrökta ålen som blev kvar.

I tisdags fick vi en ny kollega.
Välkommen Gunilla!
Grattis till rekryten Anneli!

Efter lång tids tvekan har även Stina äntligen bestämt sig för att bli vår kollega.
Du är hjärtligt välkommen Stina!

Nyligen har vi även hälsat Lisa och Maria välkomna.
Grattis till rekryterna Sarah!

Julknytis

I kväll har Team Gravity årets sista teammöte.
Det blir som vanligt uppdatering på vad som gäller i gåvor och erbjudanden.
Det blir hedringar för utförda prestationer i november.
Men det som är annorlunda idag är att vi gör en första titt i i
Tupperwares 50-års jubileeum och BIG WEEK´s
Sen blir det julbord!


Veckans MVP i Birka

Kent blev veckans MVP (most valued person) i Birka.
Grattis Kent!

Big Week´s 2012


RSS 2.0