PaprikaTapenade

Ingredienser till ca 2 dl tapenade
  • 3 röda paprikor
  • 1 solo vitlök
  • 2 msk olivolja till bräsering
  • 1 näve skållad mandel
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt
  • 1-2 msk olivolja
Hacka vitlök i HerbChopper och skär paprikan i mindre bitar.
Värm upp olivoljan i en gryta.
Fräs först vitlöken utan att den får färg och lägg sedan i paprikan.
Fräs under omrörning någon minut och sänk sedan värmen.
Lägg på ett lock och låt bräsera i ca 15 minuter.
Rör om då och då så det inte bränner fast. 
Koka mandeln 1 minut i vatten tills skalet lossnar.
 
Sila av vattnet och skölj med lite vatten så den svalnar.
 
Skala och hacka mandeln.
Mixa paprika, mandel och parmesan i ExtraChef tills den är så klumpfri som möjligt.
 
Smaka av med salt och häll i ytterligare olivolja beroende på hur lös man vill ha den.
 
Passar utmärkt till grillad sparris, grillad kyckling, kött eller fisk. För att inte tala om hur c-vitaminrik och nyttig tapenaden är. Mums! :-)

”Chunky” äppelmos

Det var länge sedan jag gav er några recept.
Har varit lite si och så med inspirationen av nya rätter så jag har kört på i gamla spår med gamla recept och dom kan ni ju hitta här, använd sökrutan och skriv in ett ord så kommer ni till rätt sida.
 
Men nu har jag varit inne på Anders Tegners sida och stulit lite av hans ideer.
Anders var ju med på vårt Jubilee, han demonstrerade den nya "köttkvarnen" och gjorde en riktig hamburgare.
 
 
Jag har ju trädgården full av fallfrukt så jag ska testa detta:
 
Om Du vill göra mos utan att passera det så funkar detta receptet utmärkt. Förutom att man sparar lite disk så får man ett lite "chunky" mos med fin konsistens. Smaksätt gärna moset med vanilj, pepparrot, ingefära eller kardemumma.

”Chunky” äppelmos

1 kg äpplen (skalade, urkärnade och klyftade)
3-4 dl socker
1 dl vatten
2 msk pressad citron
1 tsk citronsyra

Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret och häll över vatten och citronsaft. Koka upp på svag värme, skumma av orenheter och låt äpplena sjuda i 15 minuter. Rör om ett par gånger. När äpplena är mosiga, strö på citronsyran och vispa kraftigt. Slå upp på rena burkar och förvara kallt. För att förlänga hållbarheten tillsätt Atamon enligt förpackningens anvisningar.
 
Fler enkla bra recept från Anders hittar du här: http://www.haugen-gruppen.se/blogg/senaste_inlaggen.aspx

Vill du ha en riktigt bra säljutbildning!

Vill du ha en riktigt bra säljutbildning!
 
 
 

Vi söker nu nya kollegor och erbjuder dig
Tupperware Academy utbildningar helt kostnadsfritt.
Dessutom får du ett jobb där du själv bestämmer din arbetstid och därmed din inkomst, goda karriärmöjlighet och trevliga arbetskamrater.
Om du antar erbjudandet just nu får du dessutom ett fint rosa set med Tupperwareprodukter.
 


MiniJubilee

Straxt ska jag åka mot Västermo bygdegård.
Vi ska ha MiniJubilee!
Det innebär att vi som deltog på Jubilee i Göteborg ska försöka berätta hur roligt vi haft, hur mycket vi lärt oss och överföra all vår inspiration till de som tyvärr inte kunde delta.
 
Det är OMÖJLIGT!
Vi kommer inte att vara i närheten av att lyckas beskriva ett Jubilee för någon som inte varit med om denna upplevelse.
Men vi kommer säkert att ha en riktigt bra träff och jag är säker på att alla deltagarna kommer att förstå att vi haft otroligt roligt, även om de inte kommer att fatta hela innebörden.
Jag är säker på att de kommer att bli inspirerade.
Det är ju dessutom StarShip´s allra första säljmöte, vår nya distributör Mona verkar full av glädje och kunskap, det ska bli så intressant att få lära och inspireras av henne.
Det här är Mona och hennes man Lasse
 
Dessutom är vår duktiga regionalchef Jeanette Binau med på träffen.
Jag blir ju inspirerad bara av att se henne, hon har något visst, svårt att beskriva men om jag berättar att jag sett henne ståendes på en parkering i ösregn klädd i en sopsäck och med clownperuk på sig och hon var både snygg och affärsmässig då förstår ni att hon har mycket inom sig.
 
Själv ska jag hjälpa till lite med att berätta om rekrytering.
Vi har fått en ny jättefin broschyr som verkligen berättar hur man blir en konsulent i vårt seriösa företag.
 
Jo, för Tupperware är verkligrn ett seriöst företag med gott rykte i stora delar av världen, men det tar vi en annan dag.
 
 
 
 
 

En vanlig dag på jobbet!

 

Väntar ni?

Tycker ni jag är dålig på uppdateringar.
Det beror ju inte på att inget hänt, utan snarare på att så mycket har hänt.
Och händer.
Jag återkommer.
Det lovar jag.
Kolla på den här så länge!
 

NU far vi!

Nu bär det iväg.
Bosse får hålla ställningarna.
 

Nu är det dags!

Nu far vi runt här och fixar det sista inför resan.
Är allt med, är skjortorna strukna och strumpbyxorna hela?
Igår kväll hade Kent riktig resfeber.
Jag minns när han skulle iväg på sitt allra första Jubilee, han packade lugnt och sansat och jag som inte ens skulle följa med for runt hans fötter med tips goda råd.
Till slut fräste han
"Jag har väl varit på konferenser förr"
Han hade sedan bara varit på Jubilee i några timmar när han ringde hem och sa
"nu förstår jag vad du menar"
Håll utkik!
Ni kan bli först med att få veta något här.
 

Det närmar sig

Såg just en bild på FB
så nu vet jag att staffen är på väg.
Som jag längtar.......
 

Tomten

Kan just nu konstatera att jag inte nådde ända fram till Rovaniemi.
Hade ju tänkt att hälsa på Tomten.
Jag får trösta mig med att jag har en vän som får åka.
Grattis Lotten!
 

Om en vecka vet vi massor.

Om precis en vecka har håller vi nog på att packa bilen och säger adjö till våra kollegor från andra delar av landet och från Norge och Danmark.
Vi är troligen fullmatade av information och inspiration.
Jag kommer troligen att fråga till Malin och Caroline, som deltagit för första gången, Förstår ni varför det inte går att förklara denna upplevelse?
Jag är ganska säker på att de kommer att säga att de ska jobba på att komma med på 2014 års Jubilee.
 
De baltiska länderna har haft sitt Jubilee denna helgen och i USA och Canada var det Jubilee förra helgen.
Jag är lite avundssjuk på dem som redan fått all information men tror att de är mycket mer avundssjuka på oss som har vårt roliga kvar.
Då Kent skulle åka på sitt allra första Jubilee 2009, så sprang jag runt hans fötter och försökte förbereda honom så gott jag kunde, Det slutade med att han fräste "vad håller du på med, jag har väl varit på konferenser förr " Men efter bara några timmar ringde han hem och sa "nu förstår jag vad du menar"
När jag sa till Malin för någon vecka sedan att det var bra att nya magasinet släpps innan Jubilee så att vi får mer tid till annat i helgen så frågade hon: "men vad ska de fylla all tid på scenen med?"
Vad säger ni som varit på Jubilee förr?
Hur ska man förklara vad de fyller timmarna med?

Vill du ha?

En helt ny produkt.
 
Vi ger den till värdinnor från vecka 35
Hör av dig så berättar jag mer.
Den här får du också!

Starship

 

Starship

 

Starship

 

Välkommen Lars!

Välkommen till Team Gravity och Tupperware Lars
Grattis Marie som rekryterat.

Överträffade förväntningar.

Som man sår får man skörda!
 
 
I går hade jag en demo på en ö i Valdemarsviks skärgård.
Jag hade höga förväntningar.
Dels för att det är en bra värdinna som älskar Tupperwares produkter och dels för att jag vet att hon har många trevliga vänner, det är liksom något speciellt med männisskor som bor året runt på öar.
Dessutom var det perfekt väder för att tillbringa kvällen i skärgården.
Hon hade precis fått ett nytt kök och jag var ju lika nyfiken på det som många andra av hennes vänner.
Jag har ju "tjatat" på henne i flera år att hon passar i Tupperware.
Använt varje argument som man kan använda tror jag.
Jag ska berätta mer om demon en annan gång, men resultatet blev iallafall att jag redan lärt henne att rekrytera.
Välkommen till Tupperware och Team Gravity Micca!
OCH
 
Välkommen till Tupperwarwe och Team Gravity Torbjörn!
 
 
Och Grattis till rekryten Micca.
 
 

Stars of the night

 

Confident women can change the world!

Kanske måste man ha deltagit på ett Jubilee för att få den rätta känslan?
 
Eller vad säger ni läsare som varit på Jubilee och blivit hedrade på scenen?

Do the Tupperware Burrrp!

 

Fun night på Jubilee

Fixar och trixar lite med kladerna till Fun night på Jubilee.
Vad tror ni om den här klänningen?
Skulle den passa på mig? Eller på Kent?
Kanske bara har kropp till denna?
 
 

Jag måste få berätta......

Jag säger ju att Tupperware är världens bästa jobb.
Nu har jag ju inte provat alla jobb men från att ha startat med att sälja jultidningar, fröpåsar och jobbat som jordgubbsplockare en regnig sommar då jag var 12 år så har jag ju kikat in på några olika arbetsplatser.
De senast 20 åren har jag ju jobbat med Tupperware men varvat det med arbete på olika ställen.
Man träffar ju så många människor på demo och alltid är det någon som får veta att jag "bara håller på med plasten"
Det har varit många gånger jag fått frågan att hoppa in och hjälpa till.
Jag har jobbat på restaurang, cafe och varit tidningsbud, bussträdare, ordnat hantverksutställningar och haft hälsokostbutik.
(den enda "riktiga" utbildning jag har är som svetsare")
Jag har haft många arbetskamrater och alltid berättat om mitt toppenjobb.
Nyligen tackade en av mina tidigare arbetskamrater ja till att prova jobbet.
Min dotter som kännt henne sedan gymnasiet sa: Vad konstigt!
Tycker du? frågade jag.
Ja. Konstigt att hon inte gjort det mycket tidigare blev svaret.
Hon har haft sin första demonstration, "jobbat av sin startutrustning" rekryterat sin första rekryt.
För ett par dagar sedan skrev hon:
idag fick jag vykort från Anna-Lena, jag vet ju inte vem hon är men jag blev glad o kunde konstatera att jag redan fått mer uppmuntran genom det här jobbet än från xxxxxx på 13 år
Varför har jag så vårt att få folk att förstå hur bra vi har det i Tupperware?
 
 

Snygg va?

 

Tomten och jag <3

Dom vetvad de ska locka med.
Jag och tomten <3<3<3<3<3<3<3<3
Nu kan vi jobba oss till en resa till TOMTEN!
 
Ursäkta mig men nu har jag inte tid längre, måste jobba!

RSS 2.0