Röda linser

Röda linser (GO GREEN)

2 portioner

4 dl vatten

2 dl linser

Koka i ca 8 min i micro i EasyRice
 

Jasminris

Jasminris (ICA)                                                            

2 portioner                                                                     

3 dl vatten                                                                      

1,5 dl ris    

skölj riset 

vatten och ris i EasyRice                                                                  

Koka i ca 10 min i micro
 
Låt stå i 5 minuter.
 
Perfekt kokt ris varje gång.
 

Fullkornsris

Fullkornsris                                                                                                        

2 portioner                                                                     

3,5 dl vatten                                                                   

1,5 dl ris

Skölj riset tills vattnet är klart.

Häll ris och vatten i EasyRice                                                                       

Koka i ca 25 min i micro på 750 w
 
Låt stå 5 minuter
 

Tisdagsmiddag

Idag blev det rostade rotfrukter och fläskstek.
 
 I Ultrapro 2 l har jag tärningar av kålrot klyftor av rödbetor halvor av potatis och så lite röd. Salt och rosmarin.
I Ultrapro cocotte har jag en fläskstek. 
Ugnen på 200 grader och så in med allt. 
Sedan åkte jag iväg en sväng. 
När vi kom hem tog jag ut steken och hällde av skyn i min nya kastrull som skulle invigas. 
 
 En rejäl skvätt grädde, lite peppar och salt och så reda av med lite majsena. 
 

Exotisk rissallad

Ingredienser till 4 personer.
3 dl basmatiris
5 dl vatten
1 ananas (ca 1 kg)
1 msk olivolja
300 g kokta skalade räkor
1 tsk socker
1 tsk salt
1 nypa peppar
1 dl färdig dressing.
  1. Skölj riset i multisil tills vattnet är klart. Häll riset i EasyRice och tillsätt vattnet. Sätt på locket och tillred i microvågsugn vid 800 watt i 15 minuter. Låt vila 5 minuter och rör runt med degskrapan.
  2. Ta bort ananasskalet med U-series Kockkniv och skär ananasen i små tärningar i MandoChef.
  3. Bryn räkorna i olivolja i T chefseries Stekpanna i 2 minuter, tillsätt ananasen samt sockret och bryn rätten i 3 minuter.
  4. Ta stekpannan från värmen, tillsätt ris, salt och peppar och låt svalna.
  5. Tillsätt dressing före servering.
Smaksätt med dina favoritkryddor.
Alla produkter som nämns i receptet finns i vårt magasin.
EasyRice och multisil har vi specialpris på de kommande 4 veckorna
men bara denna vecka har vi halva priset på dem endast 219:- för båda :)
 
 

Välkommen Göran!

Vi välkomnar Göran till Tupperware och Team Gravity och hoppas att du ska trivas.
 
 

Bearnaisesås

Har ni också sett statusuppdateringar på fb där folk äter egengjord beasås?
Har du tittat avundsjukt och tänkt att det är ju för svårt så jag fortsätter med pulver eller färdiga burkar?
Så här enkelt gör du såsen själv.

Bearnaisesås (4-6 pers.)

 

4 hackade schalottenlökar                                   4 äggulor

1 dl vitvinsvinäger                                                  5 tsk dragon

200 g kallt smör i tärningar                                 salt och peppar

 

Häll lök, vinäger och 4 tsk dragon i mikro-kannan.

Sätt kannan i mikron i 5 min på 600w.

Sila från löken och häll det återstående tillbaka i mikro-kannan.

Tillsätt smör och 1 tsk dragon. Värm 1 min på 600w.

Vispa i äggulorna och värm såsen i 50 sek på 600w.

Vispa såsen. Smaka av med salt och peppar.

Värm såsen i 10 sek på 600w.

 
 

Sockerkaka

        Sockerkaka

 

1 ägg                                                                             ½ tsk bakpulver

1 dl socker                                                                  35 g smör

1-1½ dl vetemjöl                                                     2 msk mjölk

Eller glutenfritt mjöl

 

Smält smöret i mikro-kannan. Vispa under tiden ägg och socker poröst i en vispskål. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner tillsammans med mjölken. Tillsätt det smälta smöret. Häll tillbaka i mikro-kannan.

Grädda i mikron 3-5 minuter, beroende på mikrons effekt.

Exempel: 750w 3 min.

Tillsätt gärna citron eller någon annan smak.

Ett tips: Blanda bananlikör, florsocker eller kaffe och florsocker.

Häll det över den varma kakan.

Minska på sockret om du tycker den blir för söt.

 
 

SANDRAS FAVORITER

 
Perfekt kokt ris varje gång.
Och en multisil som är perfekt för att skölja riset innan tillagning.
Jag kommer snart att berätta ett helt fantastiskt pris på den.....

Min favorit UltraPro

Min absoluta favorit i Tupperwares sortiment är UltraPro!
För drygt 12 år sedan fick jag min första, det var föregångaren ,till den nyvarande och den hette då UltraPlus.
Den var ljusblå och jag vågade inte riktigt använda den för att den inte skulle se begagnad ut när jag visade den på demo. Den var ju så bra sa dom och det sa ,jag också nr jag höll demo.
Jag sålde visserligen ingen men många lyssnade och tittade på priset och tyckte att det var ju dyrt, den dyraste produkten i sortimentet faktisk.
Men snart skulle den byta färg till grafitgrå och då fick jag en i nya färgen att visa och den ljusblå fick flytta in i mitt kök eftersom den blev "oduglig" som visningsex.
Och som jag älskade den.
Jag ska berätta mer om hur jag sedan verkligen kunde demonstrera den och verkligen sprida UltraPlus och UltraPro över hela området där jag håller Tupperwaredemonstrationer vid ett senare tillfälle men nu ska jag ge er det första receptet som jag gjorde.
Texas Kyckling.
7 msk/30g cornflakes
2 vitlöksklyftor
1 liten lök
50g/1 dl ströbröd
½ tsk kajennpeppar
½ tsk curry
2 kvistar persilja
2 dl naturell yoghurt
4/520g kycklingbröst
4 msk majsolja
salt
peppar
 
  • Förvärm ugnen till 210grader
  • Häll cornflakes i QuickChef och krossa med knivarna
  • Pressa vitlöken med vitlökspressen och häll i QuickChef
  • Tillsätt lök, ströbröd,kajennpeppar,curry, persilja och yoghurt och mixa i QuickChef
  • Krydda med salt och peppar
     färskmalt från Orient Kryddkvarn
  • Dela kycklingbrösten i 2 delar med Kockkniven och pensla med olja
  • Höll innehållet från QuickChef i Vispskålen och lägg i kycklingbitarna
  • Sätt på locket och skaka noga så att bitarna täcks med blandningen
  • Lägg kycklingbitarna i UltraPlus och strö över resten av kryddblandningen
  • Tillaga i ugn i 35 minuter tills ytan blivit mörkt gyllene och spröd
Servera med ris
Nu har vi ju lita andra produkter, UltraPlus är utbytt mot UltraPro
 QuickChef mot ExtraChef och vi kokar numer alltid ris i EasyRise men testa den tycker jag.
 
 

Koka ris i micropluskannan

Koka ris

1 dl ris
2,5 dl vatten
½ tsk salt

2 minuter på full effekt, 4-5 minuter på halv effekt, låt stå 2-3 minuter med locket på,
(ställ den ej på diskbänken, stål avleder värme) 

 Njää, det blir inte perfekt kokt ris, till det behöver man en EasyRice, men det funkar och snabbt går det.
 

Choklad marshmallowsbars

Ingredienser (4 st)
400 ml cornflakes (ca 100 g)
100 g choklad
30 g smör
15 st marshmallows
•    Mät    upp    cornflakes    med    din    T-Bar    Måttsked    och    häll dem i Pro Baking Skål 1,5 l.
•    Smält    chokladen    i    vattenbad    eller    i    mikrovågsugn.
•    Smält    smöret    i    T    chefseries™    Kastrull    2,4    l    och    tillsätt marshmallows. Låt marshmallows smälta under omrörning.
•    Häll    cornflakes    i    grytan    med    smälta    marshmallows och choklad. Blanda med Degskrapa.
•    Häll    blandningen    i    de    fyra    fördjupningarna    i    din    T-Bar Form. Använd måttskeden, fuktad med kallt vatten, för att pressa ihop blandningen.
•    Ta    ett    lock    från    KombiSmart    och    lägg    över    din    T-Bar Form. Ställ formen i kylskåpet i ca 1 timme. Därefter är barerna färdiga och kan vändas ut. Doppa ev botten av T-Bar lite kort i varmt vatten innan barerna vänds ut med hjälp av Liten Degskrapa.
 
Dessa och maränger bjöds deltagarna på Finspångs mässa på igår av oss.

Det var så allt började.

Idag är det exakt 21 år sedan jag blev bjuden på en säljträff för första gången.
Jag minns det som det vore igår.
Den 19 oktober 1993 var det ett säljmöte på Scandic i Norrköping. Alla konsulenter i Safiren hade blivit lovade en produkt om de bjöd med en gäst. Jag hade varit värdinna för en Tupperwaredemonstration och konsulenten, eller säljaren som det hette på den tiden, som jag hade heter Thordis Tangerud och hon bjöd med mig och en annan gäst som heter Tina.
Mötet började klockan 18.30 och alla fick ett lott när man gick in genom dörren, jag satt på första bänken till höger om mittgången, närmast gången, brevid mig satt gruppledaren Annelie Åsberg.
Vivianne som var Safirens distributör pratade och visade vilka saker som var aktuella och så drog hon dörrvinsten och det var jag som vann.
En gruppledare fick sedan gå fram, Bettan Banan som hon kallades eftersom hennes grupp hette Bananerna och hon demonstrera några produkter. Servofixen minns jag särskilt och Floridasetet, jag har all,tid fö,rvarat florida,setet i servofixen sedan dess precis som Bettan föreslog.
Sedan berättade Bettan om jobbet. Om teamledarbilen och en resa hon nyss gjort med Tupperware till Madeira.
Sedan blev det paus och Annelie bjöd på fika och erbjöd mig att bli försäljare.
Jag frågade vad det kostade (ingenting) och hur man slutade (man kunde lätt sluta) och jag tackade ja till att prova jobbet.
Vi bokade ett datum för väskgenomgång och startdemo och bestämde att jag skulle starta i vecka 45.
Dörrvinsten var 4 muggar och 4 tallrikar i olika färger, jag har dom kvar ännu liksom jobbet i Tupperware och jag kommer att berätta mer om min start senare.

Grundsås

Många kallar Microcookkannan för såskannan eftersom den är så bra att servera såsen i.
Här får du recept på hur du även gör sås i kannan.

Grundsås

 

50 g smör                                                                   

4 msk mjöl

4 dl buljong                                                              

4 dl mjölk

Ev. salt och peppar

 

Häll smör och mjöl i mikro-kannan.

Ställ kannan i mikron i 1 min på 850w.

Vispa i buljong och mjölk i redningen.

Kör på 850w i 8 min i mikron.

Vispa om och tillsätt efter önskemål:

Fiskrätter: Citron, senap eller hackade kryddor

Kötträtter: Svamp, crème fraiche eller grädde

Bechamel: Riven ost och muskot

Pasta och ris: Tomatpuré, riven lök, vitlök, timjan och/eller mejram

 

World bread day 16 oktober.

Japp idag är det "World bread day"
Då skulle man haft nybakat bröd till frukost men jag bakar inte så mycket bröd just nu.
Jag jobbar ju med bröd och har tillgång till fantastiskt bröd på jobbet, stenugnsbakat surdegsbröd i alla dess former.
Idag är det torsdag och då finns en av mina favortitlimpor nybakade på jobbet. Gotlandslimpa.
Har man, tur så finns ett annat av mina favoritbröd kvar på gårdagens hylla, 5-korns Levain.
Bor man inte i närheten av Norrköping eller Linköping där Finbageriets bröd finns att köpa så får man baka ett gott bröd själv, det är verkligen inte fy skam det heller.Kanske t.om bättre?
Med UltraPro Cocotte gör du ett enkelt gptt bröd.
Här finns ett recept på en av mina favoriter: http://teamgravity.blogg.se/2010/february/lenas-goda-brod.html
 
 

Microcook kanna 1 liter

Just nu har vi ett specialerbjudande på Microcook kannan tillsammans med silikonspateln så jag tänkte ge er lite tips på vad man använder den till och hur.
Håll koll här närmaste dagarna så ska ni få många tips.
1 dl ljus sirap,
1 dl riven kokos,
1 dl socker,
3 dl rice krispies,
½ dl vaniljsocker,
½ burk Skippy (jordnötssmör)…
Allt läggs i en kannan och kör 1 minut i micron, rör om och lägger upp i formar.
Efter en timme i frysen är de perfekta.
Smält lite choklad och häll över.
Nyttigt? Njaaä.
Gott? MMmmmmm.

Veckans gåva

Den här veckan ska du se till att vara gäst på en demo!
Dessutom säljer vi de efterfrågade Kvartetterna på 5,5 liter just denna vecka.
Är du inte bjuden och inte hittar någon konsulent som har tid att hålla en demo hos dig innan söndag så hör av dig så ska jag hjälpa dig.
 
 

Saker som gör skillnad

Ibland så finns det saker som gör så stor skillnad.
När man en gång har provat så kan man inte tänka sig att gå tillbaka till hur man gjorde tidigare.
Salladslungan är en sån sak.
Särskilt märker man skillnaden när man gör en sallad med dressing, den fastnar på ett helt annat vis på salladen när den är slungad.
I med salladen i nätkorgen och spola vatten över, låt gärna ,salladen ligga i vattnet någon minut och lyft sedan upp korgen och häll ut vattnet,, på med locket och snurra.
Kolla vattnet och lukta på det, inte vill du att detta ska vara kvar på salladen när du äter det?
Nu kan du hälla på en god dressing och jämföra med hur din sallad brukar smaka.
Här är ett recept på en supergod dressing och en enkel sallad:
Fräsch päron vinägrett

1 moget medelstora päron, utan kärnhus
2 msk hackad rödlök
1 kryddmått havssalt
½ dl olivolja
3 msk risvinäger

Lägg alla ingredienser i ExtraChef och mixa ihop dem.

Häll över salladen som du valt. Tex Rödkål, isbergssallad, hackade äpplen och parmensan.
 


Räkmackans dag.

Japp idag är det räkmackans dag och det är nästan tvunget att äta räkmacka.
Hur är den perfekta räkmackan?
Smaken är som bekant delad men som alltid behöver man bra redskap.
Det har vi i Tupperware!
Locket till Multikannan eller Concorden är perfekt att ta ut rundlarna med när man bakar tekakor.
SpeedyChef eller ExtraChef gör det superenkelt att göra majonäs.
Slice n´Star för att skiva äggen.
Iso-Duo Servofix för att tina räkorna, när du vill ha räkor som smakar som färska fast du bara har frusna hemma.
VentSmart för att grönsakerna ska vara fina när du dekorerar räkmackan med dem, slokande sallad eller vissen dill gör ingen glad.
Bra knivar har vi också, Det går inte att göra fint utan bra knivar.
man kan också åka till Göteborg och beställa en räkmacka på Heaven 23, dom gör också goda.

Rostade mandlar

Om 2 månader har vi redan firat Lucia.
Då är vi i full gång med att dricka glögg och äta julgodis.
Men varför vänta?
Redan nu kan vi göra enkelt, gott och "nyttigt" godis.
v

Rostade mandlar

 

200 g mandlar
4 msk socker
1½ - 2 msk vatten
1 - 2 tsk vaniljsocker

  1. Häll mandlar, socker och vatten i MicroCook Kanna 1 loch rör runt med Rörsked.
  2. Sätt på locket och tillred i 2 minuter på 700 W.
  3. Häll i vaniljsocker och rör runt igen.
  4. Häll ut mandlarna på Silikon Bakunderlägg och låt dem kylas av.
  5. Sätt MicroCook Kanna 1 l i vatten eller diska den med det samma efter.
     

Välkommen Jojo!

Vi hälsar Jojo välkommen till Tupperware och Team Gravity!
 

Välkommen Olliwer!

Vi hälsar Olliwer välkommen till Tupperware och team Gravity!
 

RSS 2.0