Busenkel äppelkaka

Ingredienser

1 st ägg
125 g smör
1.5 dl socker
1.5 dl vetemjöl
2 st äpplen
1 msk kanel
3 msk socker
50 g nötter eller sötmandel
glass eller vispgrädde till servering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret i en microplus kannan och blanda i, ägg, socker och mjöl. Rör med rörsleven.

3. Häll smeten i en Ultra Pro 2 liter eller silikon pajform.

4. Skala äpplena och skär dem i ganska tunna klyftor.

5. Täck smeten med äppelklyftorna.

6. Hacka nötterna i Herbchopperoch strö över smeten med lite kanel och socker.

7. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

8. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.


Microfiber trasor


Vatten, bara vanligt vatten


Jubilee 2010


Här visas ett sammandrag av Jubilee.
Föredrag, produktvisningar och festen då det svingades i kristallkronorna.

Mer nyhetsrapportering från Jubilee

http://www.dr.dk/odp/player.aspx?http%3A%2F%2Fwww.dr.dk%2Fodp%2FActivateLink.html%3Funiqueid=373112&mt=newstab&st=news_TVAvisen&furl=http%3A%2F%2Fwww.dr.dk%2Fodp%2Fdefault.aspx%3Ftemplate%3Dnyhed%26guid%3DDR1201008202100%26back%3D%252fodp%252fdefault.aspx%253ftemplate%253dnyheder%2526day%253d0%23c12&surl=http%3A%2F%2Fgeo.dr.dk%2FfindLocation%2F%3Fid%3D373112%26ListType%3Dnyheder%26location%3DNone%26uri%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.dr.dk%2Fextention%2FplayWindowsMediaODP.aframe

Jubilee på nyheterna

http://www.lorry.dk/moduler/nyheder/showregvideo.asp?dato=20-08-2010&cID=1&vId=560903

Bilder från Jubilee 2010

Nyanlända till hotellets bagagerum i Köpenhamn


En dålig bild på en fantstisk man som kan tala så att det berör hjärtat.
Rick Goings

En drink före maten hos Anna-Lena och Herman


Nu är vi redo för galmiddag

I väntan på maten

SOUP
Smoked Jerusalem artichoke soup with slaw-baked pancetta and almond milk
TAPAS
Pirogues with boquerones anchovies and mojo verde dressing
Serrano ham with confecttionery pineapple and dried Salchichon sausage
Fresh cheese ballotine from Cabra with semi-dried cerry tomatoes and Dauro olive oil
Freshly baked organic bred with spicy butter
MAIN COURSE
Rosé veal, slowly roasted, served with forest mushroom emulsion and potato fondant with a touch of truffle
DESSERT
Créme brûlée seasoned with Ivorire chocolate
Moulded mango purée topped with fresh berries
Assorted delicacies with coffee

Och bäst av allt, serverat av unga snygga grabbar från Wallmans salonger som uppträdde under hela vår konferens


Efter en "god natts sömn" och en fantastisk hotellfrukost fortsatte konferensen.
Här har vi fått picnic lunch och gör en "walt and talk" rekrytering


Min rumskamrat är färdig för Fun Nigt


Sista handen läggs vid sminkningen på förfesten


Nu är alla redo och drar mot cirkus




En finsk lekskoleklass som sjunger "Vi ska gå på Cirkus"



Menu
Starter
Tartar of salmon served with freshly baked organic bread and spicy butter
Main course
Slowly grilled fillet of beef with spring mushrooms served with beef marrow reduction sauce and ocean crayfish and potato dish
Dessert
Chocolate mousse with fresh berries
Wine
Coffee
"
Sälar som har svårt att gå där det är trångt

Kvällen avslutades på ströget i goda vänners lag

UltraPro


HerbChopper "Lilla Hebbe"


MicroGourmet 101


Nytt magasin


Ny magasin! Dock inte den svenska på filmen!
Men det finns likheter.

Varning

Jag har fullt upp nu sedan jag kom hem, det ska sovas ifatt och berättas för teamledaren allt som upplevts.
Bilder kommer att komma men med risk för ert välbefinnande så kommer en bild från sena natten
Fun Night, ströget Köpenhamn sen lördagsnatt

I Køpenhamn

Nu ær vi i Køpenhamn.
Vi har fått så mycket information och inspiration samt en hel del nya produkter.
Rapport kommer så fort jag ær hemma.
Nu ska jag upp på rummet och klæ om.
I kvæll ær det Fun Night och temat ær cirkus.
Sjælv ska jag førvandla mig till Lindansare men det ska bli spænnande att se vad alla andra ær utklædda till.

Jag måste bara sæga att får ni någon gång i livet møjlighet attt lyssna på Rick Goings så ta den chansen!

Nytt - Gammalt


 Många gamla godingar som presenteras i nya läckra färger i Brasilien.
Jag undrar vad vi får se för nytt på Jubilee i helgen?

Jubilee

I morgon är jag i Köpenhamn och upplever Jubilee!
Hittade denna film på youtube men vet inte från vilket land den är.


Jubilee 2009

Förra året var temat Tusen och en natt.
Då såg Birkas representanter ut så här på Fun night.

Jag lyckas inte få in bilder på alla haremsdamerna, gör ett nytt försök senare.
Eventuellt kan det komma bilder på 2010 års jubilee där temat är cirkus.
Själv har jag tänkt vara lindansare, tränar nu för fullt på balansen.

Världens bästa jobb, det har jag alltid sagt.


Det är även min nya favorit


Om en vecka!

Om en vecka sitter man i Köpenhamn.
Så här dags är man troligen färdig med första dagens konferens,
är nog på hotellrummet i full färd med klädbyte inför galamiddagen.
Jag längtar!
Men har fortfarande inte minsta aning om hur jag ska fixa cirkuskläder till galna middagen. 

Fläskfilé med pesto

Fläskfilé med pesto
1 fläskfilé
2 msk pesto
5 skivor lufttorkad skinka

Putsa fläskfilén så den är fri från fett och senor.
Skär en djup skåra längs med fläskfilén men passa på att du inte skär hela vägen igenom.
Lägg i peston i skåran och stäng igen.
Vira skinkan runt fläskfilén så att den hålls ihop.
Läggs filen i ett UltraPlus Lasagnefat och in i ugnen på 200 grader i 25 min.
Låt fläskfilén dra sig i 10 min innan servering.


Resan till Jubilee

Förberedelsen inför Köpenhamnsresa är i full gång.
Jag har funderat över min flygrädsla och om det känndes möjligt att ta flyget ner,
lite praktiskt är det ju att flyga
men då jag fick ett telefonsamtal från en annan festivalsdeltagare så bokades en tågbiljett.
Vi ska glassa tillsammans i 1:a klass kupe med stor frukostbuffé.
Jag jämför ju fortfarande med förra Köpenhamnsresan för 15 år sedan och då var det buss som gällde.

Jag tror att vi var 40 stycken och vårat distributörspar var fortfarande i nattmössan då resan startade


Många lekar blev det under resan ,
Här leker vi något som är från Mora träsk om någon med underbett som inte kan gå under den.
Vet ni vilken jag menar?

Kräftröra

Jättegod röra att servera på toast eller i hummersoppa.
Passar även till langångar smörgåstårtor mm.

Ingredienser

1 ask färska kräftstjärtar
2 tomater,urkärnade och tärnade
2 salladslökar,
100 g philadelpia ost
1 tsk hummerfond
1/2 dl dill,hackad
1 krm salt
Citronpeppar
Dillvippor
Citron

Gör så här

Blanda samman ingredienserna i QuickChef III monterad med knivarna
och smaka av med salt och peppar.
Rosta bröd och lägg en klick av röran på.garnera med dillvippa och citron skiva.

Till soppa
Forma röran till en puck i tallriken garnera med dippvippa,ös upp den varma hummersoppan runt om.

Gamla minnen

Jag hittade gamla kort från förra gången vi hade Jubileepå Cirkus i Köpenhamn.
Det är 15 år sedan
Den nya Teamledarbilen presenterades och alla ville ha den
VW polo

Carola, Thordis och Mia

Sedan en bild som ser värre ut än det var

Mia, Ulla och jag på Fun Night, utklädda till cirkusprinsessor med röd tyllkjol.
Snyggt va?

Jubilee

Nu har det kommit mail till alla som kvalificerade sig till Jubilee.
Från Birka åker 19 konsulenter tillsammans med Anna-Lena och Herman.
Från Team Gravity åker 1 konsulent.
Och det är jag! (Gunila)
Nu börjar en tid av förväntan och förberedelse som bara kan förstås av den som någon gång varit på Jubilee eller Festival som det hette tidigare.
Jippiiiii, hurraaaa vad jag är glad över att ännu en gång få uppleva ett Jubilee.

Muffins med blåbär

Muffins med blåbär
100 g riven marsipan
100 g smör eller margarin
100 g socker
2 ägg
25 g mjöl
21 blåbär

Smält smöret i Micropluskannan.
Vispa ägg och socker pösigt i QuickChef III med vingen.
Riv marsipanen med Multikvarn.
Blanda ner marsipanen och smöret i äggblandningen.
Sikta i mjölet och vänd ner det i blandningen.
Fördela smeten i Silikon muffinsformarna
Stick ner 3 blåbär i varje muffin.
Grädda i ugnen vid 175 grader i ca 20-30 min.
Prova med en provsticka om de är färdiga.

Ät muffinsen som de är eller servera dem med en klick vispad grädde.
Du kan även använda andra bär eller frukter än blåbär.


I dag gäller det

I dag är en spänningens dag.
Alla konsulenter väntar spännt på att sommarens försäljning ska räknas samman.
I går var nämligen sista dagen på kvalifikationen till JUBILEE.
De 900 bästa konsulenterna i Norden får följa med till Köpenhamn.
Vi väntar spännt på mail med besked. 

Teammöte i Team Gravity

Klockan 15.00 är det Teammöte i Team Gravity.
Teamledaren går runt och fixar och plockar med byttor och burkar,
i ugnen står det något som ska förtäras till fikan.

Snart är det höst och högsäsong för Tupperware konsulenter.


RSS 2.0